Jdi na obsah Jdi na menu
 

 


 

OKRESNÍ PŘEBOR 2009/2010

 1.  Slavoj Žihle
 19 - 5 - 2
 114 : 31
 62
 (+23)
 2.  Bohemia Kaznějov
 16 - 6 - 4
 75 : 47
 54
 (+15)
 3.  Sázavan Bezvěrov
 15 - 5 - 6
 72 : 46
 50
 (+11)
 4.  Sokol Plasy
 14 - 3 - 9
 53 : 46
 45
 (+6)
 5.  OLYMPIE KOŽLANY
 12 - 4 - 10
 69 : 56
 40
 (+1)
 6.  DIOSS Nýřany B
 11 - 5 - 10
 57 : 74
 38
 (-1)
 7.  ZKZ Horní Bříza B
 10 - 7 - 9
 47 : 42
 37
 (-2)
 8.  Sokol Dolní Bělá
 10 - 5 - 11
 52 : 53
 35
 (-4)
 9.  Baník Líně
 8 - 6 - 12
 53 : 58
 30
 (-9)
 10.  Slavia Vejprnice B
 8 - 4 - 14
 30 : 66
 28
 (-11)
 11.  KZJ SK Všeruby
 7 - 7 - 12
 47 : 57
 28
 (-11)
 12.  Jiskra Křelovice
 7 - 7 - 12
 51 : 60
 28
 (-11)
 13.  Slovan Blatnice
 6 - 2 - 18
 37 : 73
 20
 (-19)
 14.  TJ Tlučná B
 4 - 4 - 18
 41 : 89
 16
 (-23)
           


Zpět na přehled sezón ...



 

VÝSLEDKY

 OLYMPIE KOŽLANY - TJ Tlučná "B"  6:0 (5:0)  3:2 (1:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slovan Blatnice  8:0 (7:0)  1:0 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slavia Vejprnice "B"  3:0 (1:0)  0:1 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Jiskra Křelovice  8:1 (3:0)  1:3 (0:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Bohemia Kaznějov  4:4 (2:0)  0:3 (0:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slavoj Žihle  1:5 (1:0)  1:4 (0:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - KZJ SK Všeruby  1:1 (1:0)  2:1 (1:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Plasy  1:2 (0:0)  2:4 (0:2)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Baník Líně  5:2 (2:2)  2:2 (1:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - DIOSS Nýřany "B"  5:1 (3:0)  2:2 (0:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sázavan Bezvěrov  1:5 (0:1)  0:5 (0:3)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Dolní Bělá  5:3 (1:1)  1:2 (1:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - ZKZ Horní Bříza "B"  4:2 (3:2)  2:1 (1:0)  
       


 




22. 8. 2009 - I. kolo

Olympie Kožlany – TJ Tlučná "B"     6 : 0  (5 : 0)

Kozler - Švamberg - Reiprich (Kožíšek Obrazek), Klaus, Lehner - Hora, Koura, Šimek Obrazek, Štrunc (Feix) - Kotěšovec (Polcar), Šnajdr ObrazekObrazekObrazekObrazek (Hurt)

Konečně se nám po letech podařil vstup do sezóny. Už jen pohled na naši lavičku byl nezvyklý, tísnilo se tu hned pět hráčů připravených do hry..

První půle se odehrála plně v naší režii. Hostující obraně dělalo problémy naše napadání a výsledkem byl brzký první gól, když po přesném centru J.Koury bez problémů hlavičkoval J.Šnajdr. Stejný hráč vzápětí využil další chyby a po průniku až před prázdnou branku nám dal klid. Najednou nás bylo plné hřiště, kombinace středem střídaly kombinace po krajích a soupeř nestíhal. Naši ofenzívu pak režíroval J.Šnajdr, který nejprve završil svůj hattrick, pak přesným centrem vyzval ke gólové hlavičce Š.Šimka a v závěru poločasu přidal ještě svůj čtvrtý gól. Mezitím ještě spálili své tutovky J.Kotěšovec a L.Štrunc. Tlučná občas zahrozila ze standardek, ale kromě tyče ze skrumáže po rohu si příliš nebezpečných akcí nevytvořila.

Po přestávce se na hřiště postupně dostali další hráči. Pod dojmem vysokého vedení jsme logicky trochu polevili, čímž jsme hosty pustili do hry, ale těch několik střel a náznaků šancí si v poklidu náš brankář pohlídal. Na druhé straně hořelo více, jen V.Hora odmítl snad tři góly, a tak se po pěkném vysunutí J.Kourou prosadil až Z.Kožíšek. Více branek už natěšení diváci neviděli, ale i tak nás do kabin vyprovázel jejich potlesk.


Zpět ...


29. 8. 2009 - II. kolo

Slovan Blatnice – Olympie Kožlany     0 : 8  (0 : 7)

Kozler - Švamberg - Vlček Obrazek, Klaus, Lehner - Hora (Hurt), Koura, Šimek ObrazekObrazek, Reiprich (Polcar Obrazek) - Kotěšovec ObrazekObrazek (Kožíšek), Šnajdr ObrazekObrazek (Vališ)

Při letmém pohledu do historie vzájemných střetnutí jsme očekávali těžké utkání s nebezpečným soupeřem, ovšem realita byla nakonec překvapivě úplně jiná.

Utkání začalo nešťastně. Už v první minutě si jeden z domácích hráčů ve vlastním vápně při nekontrolovaném pádu zlomil ruku! Po několikaminutové prodlevě se opět začalo hrát a naše ofenzíva ihned navázala na výkon z minulého týdne. Blatnice ještě hrály v deseti, když pronikl do vápna J.Šnajdr a jeho práci dokončil dorážkou do prázdné branky Š.Šimek. Po chvíli se prosadil sám J.Šnajdr, a když opět zblízka dorážel J.Kotěšovec, schylovalo se k debaklu. Domácí se spoléhali na dlouhé nákopy, které naše obrana v klidu pokrývala, nebo zkoušeli individuální průniky, na jejichž konci jim však chyběla přesnost. Nejnebezpečnější pro našeho brankáře tak byl obranný "odkop" J.Koury, který se otřel o břevno! To naše útočná činnost byla dále mnohem efektivnější. Soupeřova obrana byla ve vlastním vápně hodně nedůsledná, takže skóre utěšeně narůstalo. Všichni dosavadní střelci si připsali i druhý gól a zkázu blatnických dokonal střelou z dálky J.Vlček.

Druhý poločas se hrál jen z povinnosti a hra už neměla takové tempo. Opět se brzy na hřiště dostali všichni hráči z lavičky a změny se projevily v občasné nesehranosti. Domácím jsme nechávali více prostoru k útočení a O.Kozler si připsal několik zákroků. Šance se rodily i na druhé straně, ale i proto, že jsme je často řešili moc složitě, ujal se už jen volej Z.Polcara z malého vápna. V závěru jsme si i v deseti (po zranění R.Vališe) pohlídali čisté konto.


Zpět ...


5. 9. 2009 - III. kolo

Olympie Kožlany – Slavia Vejprnice "B"     3 : 0  (1 : 0)

Kozler - Švamberg - Vlček, Klaus Obrazek, Lehner - Hora, Koura, Šimek, Štrunc - Kožíšek (Feix Obrazek), Šnajdr Obrazek

Dosud (stejně jako my) stoprocentní soupeř hned po příjezdu neskrýval sebevědomí, naopak náš kádr se zúžil o zraněné Z.Reipricha, R.Vališe a Z.Polcara.

I proto jsme začali možná až příliš opatrně a nechávali hostům hodně prostoru ve středu hřiště. Chybělo více pohybu a hry po stranách, čímž jsme se dostali pod mírný tlak. Výsledkem však bylo jen několik střel z dálky a ošemetných standardek, s nimiž si ale naše defenzíva v čele s O.Kozlerem vesměs poradila. Postupně jsme přebrali iniciativu, ovšem obvyklý brankostroj se zasekl. Ne že by nebyly šance. Střely V.Lehnera a J.Šnajdra však zastavila branková konstrukce, V.Horu, L.Štrunce a R.Klause vychytal brankář, až opět zafungovala spolupráce centrujícího Š.Šimka a hlavičkujícího J.Šnajdra - 1:0.

Hned po rozehrání druhé půle jsme se dostali do vápna, kde se proti střelám J.Šnajdra a J.Koury blýskl gólman, ovšem na hlavičku R.Klause už nestačil. Brzký gól znamenal uklidnění a i na rozbitém terénu jsme se snažili držet míč na svých kopačkách. Vejprnice se spoléhaly především na dlouhé nákopy a standardky, ale náš brankář nemusel řešit výraznější nebezpečí a připsal si třetí nulu v řadě. V závěru pečetil naše vítězství svým premiérovým gólem střídající T.Feix po nezištné přihrávce J.Koury před prázdnou branku.


Zpět ...


12. 9. 2009 - IV. kolo

Olympie Kožlany – Jiskra Křelovice     8 : 1  (3 : 0)

Kozler - Švamberg - Vlček, Koura, Lehner - Hora Obrazek (Macák), Kotěšovec ObrazekObrazek, Šimek ObrazekObrazek, Štrunc Obrazek - Feix (Kožíšek), Šnajdr ObrazekObrazek (Hurt)

Opět jsme se rozjížděli trochu pomaleji, ale po uklidňující brance z hlavy L.Štrunce jsme začali hrát svou hru a soupeř nestíhal. Velké problémy měl při rozehrávce s forčekingem našich útočníků a s jejich rychlými průniky. Po jednom z nich byl ve vápně brankářem zkosen Š.Šimek (kupodivu bez jakéhokoliv karetního ohodnocení) a J.Kotěšovec se z penalty nemýlil. Poločasové skóre pak snadnou dorážkou do prázdné branky pečetil J.Šnajdr. Hosté se v průběhu první části dostali jen ke dvěma nebezpečnějším střelám, obě však skončily mimo tyče.

V druhé půli jsme se snažili kontrolovat míč a nepřizpůsobit se křelovické nakopávané, ovšem příliš často končily naše akce ztrátou balonu a soupeř se tlačil dopředu. Tím ale otvíral zadní vrátka a nám se toho naštěstí dařilo využívat. Na 4:0 zvyšoval po závaru J.Šnajdr, po brejcích se prosadili před brankou nehlídaní V.Hora a Š.Šimek. Pak zapadla přesně k tyči střela J.Kotěšovce a náš brankový účet uzavřel po samostatném nájezdu důrazný Š.Šimek. Hosté ani přes narůstající skóre nerezignovali, O.Kozler se měl až do konce co ohánět a nakonec nezabránil prvnímu letošnímu inkasovanému gólu, když na něj v samotném závěru po náběhu za naši obranu vyzrál osamocený útočník.


Zpět ...


19. 9. 2009 - V. kolo

Bohemia Kaznějov – Olympie Kožlany     4 : 4  (0 : 2)

Kozler - Švamberg - Hurt, Klaus, Lehner - Hora (Polcar), Koura, Šimek, Štrunc ObrazekObrazek - Kotěšovec (Kožíšek), Šnajdr ObrazekObrazek

V Kaznějově jsme ve vypjatém utkání dvou rozdílných poločasů přišli o první body, když jsme v poslední půlhodině i s vydatnou "pomocí" sudího Waltera ztratili čtyřbrankové vedení.

V první půli jsme byli lepší. Domácí sice celkem eliminovali naši středovou řadu, ale v defenzivě si často nevěděli rady s naším napadáním a s individuálními akcemi J.Šnajdra. Nám stačilo pohlídat si dlouhé nákopy a nebezpečné standardky, z nichž ale vytěžil Kaznějov jedinou nebezpečnou střelu, kterou bravurním zákrokem vytěsnil ze šibenice O.Kozler. Pak už tradičně zaúřadoval J.Šnajdr, jehož nabídku ve vápně zužitkoval L.Štrunc. Po několika minutách se už prosadil náš kanonýr sám a mohl završit i hattrick, ovšem po pasu Š.Šimka ztroskotal na brankáři. Do kabin jsme tak odcházeli spokojeni s dvoubrankovým vedením.

Ovšem po přestávce se začaly dít věci. Domácí nastoupili jako vyměnění a hned měli po závaru gólovou šanci, kterou odvrátil z brankové čáry J.Švamberg. Prakticky z protiútoku si ale J.Šnajdr opět pohrál s obránci a zvýšil na 0:3. A když po pár minutách dokončil další jeho akci L.Štrunc, vypadalo to na pokračování naší podzimní jízdy. Soupeř ovšem neskládal zbraně, vrhl všechny síly do útoku a dostal nás pod trvalý tlak. Bohužel s vydatnou podporou rozhodčího, který po téměř každém souboji v okolí našeho vápna pískal proti nám, což byla voda na domácí mlýn. Jedna z prvních šikovně rozehraných standardek také půl hodiny před koncem znamenala snížení. Naplno pak emoce vytryskly poté, co neatakovaný útočník až komicky spadl ve vápně a k našemu zděšení sudí nařídil penaltu!!! Po její úspěšné exekuci Kaznějov ještě více přitlačil, nám se nedařilo udržet vpředu míč a přetížená defenzíva horko-těžko odolávala. Třetí gól soupeři bohužel nabídl svou chybou J.Švamberg, když se nechal ve vápně obrat o míč útočníkem, který přesnou finální přihrávkou vybídl svého kolegu k pohodlné dorážce. Po několika minutách (snad jako kompenzaci) věnoval sudí po nastřelené ruce penaltu i nám, ovšem J.Kotěšovec nechal vyniknout brankáře! Přesto už to vypadalo, že v nervózním závěru nejtěsnější výhru udržíme, ale pan rozhodčí byl proti. V 92. minutě přišla totiž další kaznějovská herecká etuda ve vápně a další nelítostný hvizd. I druhou penaltu domácí se štěstím proměnili a bylo vyrovnáno. V posledních vteřinách jsme se ještě dostali k přímému kopu, ovšem J.Švamberg o pár centimetrů minul pravou šibenici.

Po závěrečném hvizdu vyhrocená atmosféra v hledišti přerostla v konflikt fanoušků a nechybělo mnoho, aby došlo k hromadné bitce.


Zpět ...


26. 9. 2009 - VI. kolo

Olympie Kožlany – Slavoj Žihle     1 : 5  (1 : 0)

Kozler - Švamberg - Vlček, Klaus, Lehner - Hora (Polcar), Koura, Šimek (90'), Štrunc - Kotěšovec, Šnajdr Obrazek

Příjemné počasí, skvělá a početná divácká kulisa, hodně gólů - bohužel zásluhou velmi dobrého soupeře většinou v naší síti. To všechno nabídl souboj prvních dvou celků tabulky.

Už od úvodních minut bylo jasné, že k nám přijel dosud nejtěžší protivník. Jeho hráči se prosazovali kombinačně, ovšem obě mužstva důsledně bránila, takže zůstalo u střel ze střední vzdálenosti. Nebezpečnější byly ty žihelské - jedna se otřela o tyč, jednu tygřím skokem zneškodnil O.Kozler. Na druhé straně hrozil tradičně především J.Šnajdr. Dvakrát se dostával do brejku, ovšem nejprve ztroskotal na brankáři, podruhé pak na poslední chvíli zasáhl obránce (který si téměř dal vlastní gól). Vyšlo to až napotřetí - po souhře se Š.Šimkem mířil náš kanonýr přesně k tyči. A s těsným vedením jsme odcházeli i do kabin.

Naším cílem do druhé půle bylo přestát očekávaný nápor hostů a nejlépe přidat gólovou pojistku. Ovšem všechno bylo jinak. Nápor přišel, my jsme se bránili často jen za cenu odkopů, ale svými chybami ve vápně jsme nakonec umožnili soupeři rychlý dvougólový obrat. Tím se obraz hry úplně změnil. My jsme se museli tlačit dopředu, čehož Žihle využívala k rychlým brejkům. Řadu z nich jsme pochytali do ofsajdové pasti, ale přesto jsme dvakrát kapitulovali. A protože naše ofenzíva se před brankou neprosadila, bylo o vítězi dlouho před koncem rozhodnuto. Bohužel v poslední minutě neudržel nervy Š.Šimek, ve vápně nesmyslně zkosil unikajícího protihráče, za což viděl logicky červenou kartu. Hosté pak z penalty své naprosto zasloužené vítězství zpečetili.


Zpět ...


3. 10. 2009 - VII. kolo

KZJ SK Všeruby – Olympie Kožlany     1 : 1  (0 : 1)

Kozler - Švamberg - Hurt, Klaus, Lehner (Šnajdr) - Hora, Koura, Polcar, Vlček - Kotěšovec Obrazek, Štrunc

Do utkání řada hráčů nastupovala se zdravotními problémy, J.Šnajdr musel s teplotou zůstat na lavičce. Náš výkon podle toho vypadal, přesto je konečná remíza pro nás ztrátou.

V první půli byli domácí lepší. Zcela ovládli střed hřiště, kde nám absolutně chyběl pohyb, a lehce se dostávali na dostřel naší branky. V koncovce byli ale hodně nepřesní. Naše povedené akce by se daly spočítat na prstech jedné ruky, ale paradoxně jsme šli do vedení, když po nedorozumění obrany s brankářem skóroval do prázdné branky J.Kotěšovec.

Díky přesunům v sestavě jsme se po přestávce dostali více do hry, ale z ojedinělé standardní situace jsme dovolili soupeři vyrovnat, když O.Kozler špatně vyrazil centrovaný míč, který po důrazné hlavičce všerubských skončil za jeho zády. Pak bohužel přišla nešťastná chvíle pro V.Lehnera, kterému protihráč nešetrným zákrokem vysokou nohou zlomil nos! Slabou útěchou bylo jeho vyloučení po druhé ŽK. Na hřiště tak přišel J.Šnajdr a proti oslabenému soupeři jsme se tlačili za vítěznou brankou. Bohužel marně. V jediné velké šanci otřel J.Vlček míč o břevno, jinak nám chyběl nápad, důraz a ke konci i síly. Všeruby bránily remízu a občas hrozily z brejků, ovšem na výsledku se už nic nezměnilo.


Zpět ...


10. 10. 2009 - VIII. kolo

Olympie Kožlany – Sokol Plasy     1 : 2  (0 : 0)

Kozler - Polcar - Štrunc, Koura, Švamberg - Drda (Šimek), Hora, Kotěšovec, Macák - Kožíšek, Klaus Obrazek

Kdeže jsou příjemné starosti s příliš početným kádrem z úvodu sezóny. V dnešní sestavě nezůstal kámen na kameni. Vedle dlouhodobých marodů Z.Reipricha, R.Vališe, T.Feixe a čerstvě V.Lehnera chyběli J.Vlček, J.Šnajdr a T.Hurt. A aby toho nebylo málo, omilostněného Š.Šimka zdržela autohavárie, takže dorazil až na druhou půli.

Logickým vyústěním této situace byla od úvodu optická převaha soupeře, když především mnohem zkušenější středová řada přehrávala tu naši. Z toho vyústilo několik nebezpečných situací před naší brankou, naštěstí bez gólového efektu. Na druhé straně byli naši útočníci dost odříznuti, takže jsme spoléhali spíše na nákopy a standardní situace, ovšem ani my jsme skórovat nedokázali.

Po přestávce jsme i díky zákrokům O.Kozlera přestáli úvodní nápor hostů a vyhlíželi Š.Šimka. A právě v momentě, kdy nastoupil na hřiště, přišel povedený roh a úspěšná hlavička R.Klause. Vedoucí branka nás nakopla a mohli jsme své vedení i zvýšit, ale šance Z.Kožíška skončila mimo tyče. A tak udeřilo na druhé straně po přečíslení a přesném centru před branku na volného útočníka. A ani remíza nám bohužel nebyla souzena. Naše záloha nezachytila plaský brejk, přišla střela z vápna a náš gólman, chytající v této fázi se sebezapřením po zranění v jednom ze vzdušných soubojů, nedokázal míč vytlačit mimo tyče. V závěru už nám chyběly na zvrat síly, takže jsme podruhé za sebou doma přišli o 3 body.


Zpět ...


17. 10. 2009 - IX. kolo

Baník Líně – Olympie Kožlany     2 : 5  (2 : 2)

Kozler - Polcar (Kožíšek) - Švamberg, Klaus, Vlček - Hora, Koura, Šimek Obrazek, Štrunc - Kotěšovec, Šnajdr ObrazekObrazekObrazekObrazek (Drda)

Od úvodního hvizdu jsme byli fotbalovější a svým pohybem jsme prostupnou domácí obranu dostávali do úzkých. Poměrně brzy jsme šli do vedení, když po kolmici za obranu zužitkoval Š.Šimek pas V.Hory. Domácí se spoléhali na dlouhé nákopy a šikovnost jediných dvou nebezpečných hráčů, kterým jsme často nechávali příliš prostoru. Od vyrovnání nás tak jednou zachránila tyč a podruhé skvělý zákrok O.Kozlera po přímém kopu. Pak ale zvýšil J.Šnajdr a vypadalo to na pohodový průběh. Bohužel jsme ale další šance promarnili a postupně se přizpůsobili pěšímu fotbalu domácích, za což jsme byli potrestáni. Nejprve využil jeden ze zmíněných hráčů prostoru na vápně a technicky snížil, těsně před půlí pak dezorientovaný Z.Polcar po rohu trefil vlastní tyč a odražený míč domácí dopravili do sítě.

Po bouřce v kabině a přesunech v sestavě se po přestávce naše hra zlepšila, přidali jsme na pohybu a opět jsme hru ovládli. Líně zpočátku hrozily z ojedinělých standardek, ale když nás J.Šnajdr opět dostal do vedení, pomalu rezignovaly. Ve zbytku utkání jsme se snažili zahrát si fotbal a kombinační hrou snadno překonávali soupeřovu obranu. Další dvě branky přidal s chutí hrající J.Šnajdr, přičemž nájezd dua J.Šnajdr - Z.Kožíšek na osamoceného brankáře, kdy si v poklidu několikrát vyměnili míč, zaváněl exhibicí. A protože další šance zůstaly nevyužity (Z.Kožíšek měl na noze hattrick), byl výsledek pro domácí ještě milosrdný.


Zpět ...


24. 10. 2009 - X. kolo

Olympie Kožlany – DIOSS Nýřany "B"     5 : 1  (3 : 0)

Kozler - Švamberg - Štrunc, Koura, Vlček - Hora Obrazek, Kotěšovec, Šimek Obrazek (Hurt), Macák - Kožíšek Obrazek, Šnajdr ObrazekObrazek (Drda)

Loňský účastník I.B třídy a druhý celek tabulky si od nás odvezl teprve druhou venkovní porážku, naopak my jsme povedeným výkonem snad definitivně zažehnali výsledkový útlum.

Úvodní minuty probíhaly v režii hostů, kteří využívali prostoru ve středu hřiště k nebezpečným výpadům. Ale naše sestava se brzy vzpamatovala. Kombinační hrou odzadu jsme se dostávali do blízkosti nýřanské branky, kde se tradičně prosazoval hlavně J.Šnajdr. Při jeho dvou tutovkách z malého vápna se vyznamenal brankář, po čtvrthodině se ale pěkně uvolnil na vápně V.Hora a míč z jeho levačky zapadl přesně k tyči. Vzápětí byl na třetí pokus úspěšný J.Šnajdr a produktivní desetiminutovku uzavřel po přesném centru Z.Kožíška hlavou Š.Šimek. Tříbrankové vedení nám dalo klid a soupeře jsme s výjimkou nebezpečné střely do tyče a několika standardek do ničeho nepustili.

Po přestávce jsme si vybrali tradičně hluchou pasáž, kdy jsme se hlavně bránili, ale pak se prosadil na druhé straně opět J.Šnajdr a bylo prakticky rozhodnuto. O.Kozler se sice sám připravil o čisté konto, když se nechal obrat ve vápně o míč, po útočníkovi sáhl a ten si svým pádem vymodlil penaltu, ale přesto se nám ve zbytku utkání většinou dařilo držet míč na zemi na svých kopačkách a hru jsme kontrolovali. Výsledek pak ještě pečetil 10 minut před koncem po rohovém kopu Z.Kožíšek.


Zpět ...


31. 10. 2009 - XI. kolo

Sázavan Bezvěrov – Olympie Kožlany     5 : 1  (1 : 0)

Kozler - Švamberg - Štrunc, Koura, Vlček (58') - Hora, Kotěšovec (Klaus), Šimek, Macák (Feix) - Frank, Šnajdr Obrazek (Polcar)

Rozbitý a rozbahněný povrch nečtinského hřiště dával tušit, že se žádný pohledný fotbal konat nebude. A také se nekonal. Důraznější Bezvěrov si v první půli jednoduchou hrou vytvořil trvalý tlak a hlavně při standardkách si i díky výškové převaze vytvořil řadu šancí. Naši útočníci byli dost odříznutí, přesto se i oni několikrát dostali k ohrožení branky, ovšem bez efektu. S přibývajícím časem se bohužel sudímu utkání začalo trochu vymykat, toleroval tvrdou hru a hlavně neustálé řečnění domácích, které vyvrcholilo otevřenými výhružkami likvidací ze strany rozběsněného bezvěrovského hráče směrem k J.Kotěšovcovi, jenž se "provinil" tím, že z jednoho z tvrdých střetů vyšel narozdíl od svého protivníka nezraněn. Bohužel jsme pak těsně před přestávkou neuhlídali roh a domácí šli hlavou do vedení.

Naše odpověď přišla brzy po přestávce, když J.Šnajdr využil nabídky Š.Šimka. Bohužel utkání se zlomilo v 58. minutě, kdy J.Vlček na vápně zezadu srazil unikajícího soupeře, byl vyloučen a navíc šli domácí z následného přímého kopu opět do vedení. Ve zbytku utkání jsme se pak v oslabení marně snažili o korekci výsledku, přičemž soupeř snadno pronikal do rozhozené obrany a postupně přidal další 3 góly. Pozitivem tak bylo jen to, že pod dojmem příznivého vývoje slevili bezvěrovští ze své agresivity a naše sestava dohrála ve zdraví.


Zpět ...


7. 11. 2009 - XII. kolo

Olympie Kožlany – Sokol Dolní Bělá     5 : 3  (1 : 1)

Kozler - Švamberg - Hurt Obrazek, Koura, Štrunc - Polcar, Kotěšovec, Šimek Obrazek, Frank - Kožíšek (Feix), Šnajdr ObrazekObrazek (Macák)

Protože jsme se samozřejmě s diváky pro letošek chtěli rozloučit vítězstvím, snažili jsme se soupeře hned od začátku zatlačit, ovšem ten svým pohybem a rychlou kombinací naši snahu eliminoval. A protože obrany vládly na obou stranách, šancí moc k vidění nebylo. Pak ale přišel dlouhý pas J.Kotěšovce za obranu na rozběhnutého J.Šnajdra, který se nemýlil - 1:0. Vedení nám ale vydrželo jen pár minut. Po rohu jsme nechali hlavičkovat volného hráče, jehož pokus zastavil na brankové čáře rukou J.Koura. Navzdory všeobecnému očekávání sudí nevytáhl červenou kartu, nicméně z toho byla penalta, kterou sice O.Kozler vyrazil, ale proti dorážce byl bezmocný. Do půle jsme mohli několikrát strhnout vedení zpět na svou stranu, měli jsme více šancí, ale v koncovce jsme se trápili.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Stále jsme se tlačili dopředu, ale brzy přišla velká komplikace. Nejprve nešťastně sražený přímý kop dorazili hosté do sítě a pak sudí k našemu údivu nařídil po nezaviněném kontaktu L.Štrunce s dolnobělským útočníkem další penaltu. Hosté tak, aniž by se dostali do větší šance, vedli 3:1. Ani za tohoto stavu jsme se nevzdávali, prakticky jsme neopouštěli útočnou polovinu, ale ne a ne se trefit. Nakonec nás čtvrt hodiny před koncem vysvobodil sám soupeř, když si centr J.Šnajdra srazil obránce hlavou do vlastní sítě. Tím otevřel stavidla naší gólové smršti. Po dalších 5 minutách totiž přišel signál po přímém kopu, další centr J.Šnajdra a premiérový gól T.Hurta - 3:3. Z pokračujícího tlaku vzešel vzápětí další průnik neudržitelného J.Šnajdra, který obešel i brankáře a z úhlu nás dostal do vedení. Vítěznou euforii pak v samotném závěru korunoval zblízka Š.Šimek.


Zpět ...


15. 11. 2009 - XIII. kolo

ZKZ Horní Bříza "B" – Olympie Kožlany     2 : 4  (2 : 3)

Kozler - Švamberg - Hurt, Koura Obrazek, Štrunc - Polcar (Feix), Klaus, Šimek, Frank - Kožíšek Obrazek (Kotěšovec), Šnajdr ObrazekObrazek (Fiala)

Navzdory našim předpokladům a "zaručeným" zprávám z tábora soupeře jsme nemuseli na škváru, a tak jsme si na závěr podzimu zahráli slušný fotbal korunovaný vítězstvím.

Začátek nám utekl, když jsme už po pár minutách nechali domácí dorážet povedenou střelu z vápna a brance nezabránily ani zákroky O.Kozlera, ani snaha J.Koury. Ovšem v dalším průběhu jsme byli nebezpečnější. Několikrát naše útočníky vychytal brankář, ale proti dorážce Z.Kožíška po ideální přihrávce J.Šnajdra byl bezmocný. Vzápětí jsme šli do vedení po utěšené střele J.Koury z 20 metrů a náš obrat završila úspěšná hlavička J.Šnajdra po tečovaném centru L.Franka. Vedení nás trochu ukolébalo a trest přišel po přímém kopu z hlavy osamoceného útočníka - 2:3.

Po přestávce se Horní Bříza logicky snažila o vyrovnání, dlouhými nákopy se občas dostala do blízkosti naší branky, ale s výjimkou několika střel z dálky našeho gólmana prakticky neohrozila. Naopak my jsme mohli několikrát své vedení pojistit, ale nedařilo se nám proměnit ani ty nejvyloženější šance. Až v 90. minutě se nakonec ujala akce J.Šnajdra po kolmici od Š.Šimka za domácí obranu.


Zpět ...


27. 3. 2010 - XIV. kolo

TJ Tlučná "B" – Olympie Kožlany     2 : 3  (1 : 1)

Polcar - Švamberg - Hurt, Koura, Lehner - Vališ, Klaus, Šimek (52. Feix), Macák (85. Zahejský) - Štrunc Obrazek, Šnajdr ObrazekObrazek

Ve skrytu duše jsme doufali, že si konečně zahrajeme na pořádném terénu, ale už při příjezdu bylo jasno - lajny na nás svítily z náhradního "pískoviště".

V úvodu jsme se snažili hrát jednoduše, soupeře jsme nenechávali tvořit a sami jsme často zakončovali, ale i vzhledem k nezvyklému terénu a kvalitě připravených "pumlíčů" (co míč, to originál) chyběla přesnost. Domácí se na naši polovinu dostávali sporadicky díky dlouhým nákopům, ale bez zakončení. Z tlaku jsme nakonec ve 20. min. vytěžili vedoucí branku J.Šnajdra po šikovném prostrčení od J.Koury. S blížící se přestávkou jsme ale bohužel vyklidili střed hřiště, najednou jsme se vzadu měli co ohánět, až nakonec ve 39. min. přišlo vyrovnání po utěšené střele z vápna.

Přestávková průtrž mračen terén ještě "vylepšila", takže v druhé půli byl k vidění spíš boj než fotbal. Tlučná šla v 53. min. do vedení po přímém kopu z hranice vápna a nadále hrozila hlavně nebezpečnými centry před branku. My jsme se naopak hnali za vyrovnáním, které bylo blízko ve chvíli, kdy napadající L.Štrunc obral o míč váhajícího brankáře, byl jím zezadu sražen a pískala se penalta. K našemu údivu ale po protestech domácích hráčů a konzultaci s domácím (!!!) pomezním sudí míč vytáhl z vápna a brankáři ukázal pouze žlutou kartu. Naštěstí se L.Štrunc záhy pomstil, když v 68. min. hlavou zakončil přesný centr R.Vališe. Obrat skóre pak hned za dvě minuty završil J.Šnajdr, který vystihl rozehrávku obrany a svůj nájezd s přehledem zakončil k tyči. Zbytek utkání byl ve znamení snahy soupeře o vyrovnání, ale když se neujal ani nepřímý kop uvnitř malého vápna za zbytečně chycenou malou domů, 3 body jsme vezli domů my ...


Zpět ...


3. 4. 2010 - XV. kolo

Olympie Kožlany – Slovan Blatnice     1 : 0  (0 : 0)

Kozler - Švamberg - Hurt, Koura, Lehner - Feix (80. Macák), Klaus, Štrunc Obrazek, Vališ - Polcar (46. Kožíšek), Šnajdr

Dlouho to vypadalo, že budeme muset vzít zavděk azylem v Čisté, naštěstí počasí mile překvapilo a hřiště bylo připraveno na zápasovou zátěž.

Pohled na sestavu soupeře napovídal, že přestože k nám přijel aktuálně poslední celek tabulky, rozhodně nelze očekávat žádnou selanku. A skutečně, od úvodního hvizdu jsme měli problémy s pohybem a důrazem hostů, kteří se často dostávali do nebezpečné vzdálenosti od branky, a to jak kombinací, tak dlouhými pasy za obranu, naštěstí bez přesnější koncovky. Náš přechod do útoku při absenci zraněného Š.Šimka spočíval vesměs v dlouhých přihrávkách na aktivního J.Šnajdra, jemuž však chyběla větší podpora spoluhráčů. Přesto vypracoval tutovku pro Z.Polcara, který ji ale trestuhodně zazdil. A protože nám rozhodčí zřejmě odpustil penaltu po střetu O.Kozlera s útočníkem, do přestávky branka nepadla.

Druhou půli jsme začali aktivněji a hned se začalo blýskat i před blatnickou brankou. Po několika nepřesných střelách přišel ve vápně faul na J.Šnajdra, který rozhodčí pustil, ale vzápětí mnohem méně jasný zákrok na téhož hráče (snad jako kompenzaci) za penaltový označil a L.Štrunc nás v 53. min. poslal do vedení. Od této chvíle soupeř postupně posiloval útok na úkor obrany, čímž se nám otevíral prostor k brejkům. Bohužel pojistku nepřidal ani R.Vališ, který v jasné pozici minul branku, ani J.Šnajdr, který dokonce trefil tyč, a tak jsme až do úplného závěru odolávali sílícímu tlaku hostů. Ale cenné vítězství s mužstvem, které by při podobných výkonech nemělo mít problémy se záchranou, jsme taktickým závěrem udrželi.


Zpět ...


11. 4. 2010 - XVI. kolo

Slavia Vejprnice "B" – Olympie Kožlany     1 : 0  (0 : 0)

Kozler - Švamberg - Lehner, Koura, Štrunc - Feix (46. Polcar), Klaus (40. Vlček), Kotěšovec, Vališ - Kožíšek, Šnajdr

Ve světle dobrého vstupu do jarní části sezóny vypravilo vedení výjimečně autobus pro fanoušky, ti však bohužel viděli v sychravém počasí naši první porážku.

Od úvodního hvizdu se hrálo zcela vyrovnané utkání. Domácí nás přehrávali hlavně ve středu pole, naše akce šly naopak většinou po stranách. Několik náznaků šancí se urodilo před oběma brankami, ovšem větší příležitosti ke skórování mělo naše mužstvo. Osamocený J.Kotěšovec ale po průniku J.Šnajdra a jeho zpětné přihrávce trefil z 10 metrů jen brankáře a poté, co si oba hráči vyměnili role, minul branku i J.Šnajdr. Trpce úsměvnou tečku předvedl na konci poločasu rozhodčí, který naše brejkové přečíslení ukončil závěrečným hvizdem.

V druhé půli se obraz hry nezměnil. Obě mužstva využívala každou možnost ke zteči a o vzruch nebyla na hřišti nouze. Nebezpečnější byl tentokrát soupeř, který se častěji pokoušel o střelbu, ale nás držel svými zákroky O.Kozler. Po jedné z nepříjemných jedovek mu přálo i štěstí, když vyražený míč vejprnický útočník poslal z malého vápna vysoko nad. Na druhé straně další gólová střela J.Šnajdra trefila bezmocného brankáře. Bohužel když se zdálo, že utkání směřuje k bezbrankové remíze, přišel pro nás krutý trest za neproměněné příležitosti - domácí rozehráli přímý kop, svým nedůrazem jsme jim umožnili vystřelit z 18 metrů a šťastná teč nasměrovala míč mimo dosah našeho brankáře. Ve zbytku zápasu jsme vrhli vše do útoku, ale naši snahu ničila hodně nečistě hrající obrana a vlastní nepřesná koncovka.


Zpět ...


17. 4. 2010 - XVII. kolo

Jiskra Křelovice – Olympie Kožlany     3 : 1  (1 : 0)

Kozler - Švamberg - Vlček, Polcar, Lehner Obrazek - Feix (80. V.Fiala), Koura, Šimek (65. P.Fiala), Štrunc - Kotěšovec, Šnajdr

Po roce se totiž opět potvrdilo, že hrát na křelovickém hřišti je pro nás za trest. Navíc jsme cestovali jen v 11 lidech s tím, že bratranci Fialovi jedou jen pro případ zranění ...

Domácí na nás vyrukovali tradičně důrazem a jednoduchou nakopávanou. V úvodu to platilo, často jsme ztráceli míč a byli jsme pod tlakem, ale křelovická koncovka byla nepřesná. Postupem času se hra vyrovnala, ale ve 20. min. domácí využili své typické zbraně - standardní situace, nákop do vápna a hlavička nepokrytého hráče - 1:0. Najednou se začalo více chodit pro míče než hrát, což soupeři vyhovovalo a rozhodčímu Langovi nevadilo. Přesto jsme si vytvořili optický tlak, ale kromě několika závarů šance chyběly.

Po přestávce jsme pokračovali ve snaze o vyrovnání, ale brzy na nás začaly padat rány jedna za druhou. Nejprve jsme v 55. min. neuhlídali roh a nechali soupeře zvýšit své vedení. Sice hned po dvou minutách rovněž po standardce snížil hlavou V.Lehner, ale když domácí pomezní viděl, že bychom mohli být tímto způsobem nebezpeční, jeho permanentně zdvižený praporek nás k dalšímu podobnému zakončení nepustil. Navíc i díky benevolenci sudího domácí agresivita vyústila v obnovené zranění Š.Šimka a když v 75. min. Křelovice vsítily třetí gól, který byl kopií prvního, vzápětí musel odstoupit T.Feix a v závěru i zraněný Z.Polcar, neměli jsme už v deseti lidech sílu, abychom rozkouskovaný finiš utkání zdramatizovali.


Zpět ...


24. 4. 2010 - XVIII. kolo

Olympie Kožlany – Bohemia Kaznějov     0 : 3  (0 : 1)

Kozler - Švamberg - Hurt (58. Lepka), Koura, Lehner - Feix (79. Macák), Kotěšovec, Hora, Vlček - Štrunc (72. Zahejský), Šnajdr

Před utkáním jsme měli o motivaci postaráno. Jednak jsme se chtěli zbavit podzimní křivdy, jednak jsme chtěli protrhnout dvouzápasovou bodovou absenci a v neposlední řadě porazit aspiranta na postup. Bohužel ani jedno nevyšlo - soupeř byl jednoznačně lepší.

Už úvodní minuty nevěstily nic dobrého. Vůbec jsme se nemohli dostat z vlastní poloviny, díky soupeřovu důrazu jsme v záloze ihned ztráceli míče, které se rychle vracely do našeho vápna. Z úvodního tlaku nakonec vzešla i vedoucí branka hostů, kteří už v 7. min. využili svou největší zbraň - standardní situace. Po rohovém kopu jsme totiž neuhlídali hlavičkáře na přední tyči. V dalším průběhu utkání jsme trochu zvedli hlavu, ale chyběla invence, přesnost i větší chuť porvat se o výsledek. Jediný, kdo se snažil něco vymyslet, byl J.Šnajdr, ovšem byl ve svém úsilí příliš osamocen a obránci mu nedali ani centimetr prostoru.

Po přestávce jsme se chtěli pokusit s vývojem hry něco udělat, ale v 54. min. nás srazila druhá branka v naší síti - jak jinak než po rohového kopu. Kaznějov od té chvíle zkušeně hrál, co potřeboval, a z naší platonické snahy vyplynulo jen několik bezvýsledných závarů po standardkách. Když pak soupeř výsledek upravil v 61. min. po rychlém brejku a přečíslení naší rozhozené obrany, bylo prakticky rozhodnuto. S blížícím se závěrem jsme už neměli co nabídnout, a tak dostali příležitost mladí hráči z lavičky.


Zpět ...


1. 5. 2010 - XIX. kolo

Slavoj Žihle – Olympie Kožlany     4 : 1  (1 : 0)

Kozler - Švamberg - Vlček, Polcar, Lehner Obrazek - Feix (Lepka), Koura, Šnajdr (Macák), Vališ - Kotěšovec (Hurt), Štrunc (Zahejský)

Po májce se hráči k polednímu odjezdu trousili pomalu, nakonec jsme ale k utkání na hřišti vedoucího celku soutěže odjeli překvapivě v 15 lidech. Přivítalo nás ideální počasí, tři delegovaní krajští rozhodčí a početná divácká kulisa.

Naše lehce proházená sestava si v úvodu zvykala na umělou trávu, takže jsme se díky častým nepřesnostem v kombinaci dostali pod tlak, který však vyústil pouze v několik nepřesných střel. V době, kdy jsme začali zvedat hlavu, ale posoudil asistent rozhodčího souboj J.Vlčka s žihelským útočníkem na hranici vápna jako faul a domácí šli z penalty do vedení. Postupem času jsme hru vyrovnali, hrálo se nahoru-dolů, ale branka do přestávky nepadla i díky tomu, že nebezpečná hlavička J.Šnajdra jen olízla břevno.

Po pauze jsme pokračovali ve snaze o vyrovnání, ale Štěstěna dnes stála na straně soupeře. Po přímém kopu J.Švamberga totiž nechytatelná hlavička Z.Polcara skončila na tyči, naopak Žihle téměř vzápětí přidala druhou branku. Naše reakce byla také blesková, po rohu zblízka skóroval hlavou V.Lehner. Proti fotbalovějším domácím jsme dál bojovali o každý metr hřiště, ale nakonec jsme inkasovali potřetí, když střela z úhlu smolně proklouzla O.Kozlerovi pod tělem. Soupeř se uklidnil, rychlou kombinací nás nepouštěl příliš do hry a nakonec vítězství v závěru pojistil přesnou křížnou střelou po důrazném průniku do vápna.

I přes zlepšený výkon oproti předchozímu utkání se tak bohužel naše série porážek protáhla na čtyři a dokonce už 5 zápasů jsme nedokázali vstřelit branku ze hry ...


Zpět ...


8. 5. 2010 - XX. kolo

Olympie Kožlany – KZJ SK Všeruby     2 : 1  (1 : 0)

Kozler - Švamberg - Vlček, Polcar, Lehner - Hora (70. Lepka), Koura, Šnajdr ObrazekObrazek, Štrunc (84. Macák) - Kotěšovec (89. Zahejský), Vališ

Konečně vítězství, ikdyž hodně utrápené. Přitom jsme byli od začátku jasně lepší, ovšem první poločas byl festivalem neproměněných tutovek. V úvodní dvacetiminutovce se na všerubskou branku hrnul jeden útok za druhým a stav 4:0 by nikoho nepřekvapil. Nejprve se J.Šnajdr protáhl až před brankáře, který však jeho akci zmařil pádem pod nohy. Po chvíli v podobné situaci mířil náš kanonýr do břevna. Pak se blýskl únikem R.Vališ, obešel i brankáře, ale z malého vápna nepochopitelně rovněž rozezvučel břevno! A když v těžké pozici J.Šnajdr zblízka trefil do třetice horní tyč, vypadalo to, že je soupeřova branka zakletá. S přibývajícím časem se hostům zdržovací taktikou dařilo náš tlak eliminovat, ale s výjimkou jedné nebo dvou střel se neprosadili. Když se zdálo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, ujala se ve 44. min. přímočará akce středem hřiště, kterou J.Šnajdr zakončil lobem přes brankáře.

V druhé půli jsme nevyužili několik příležitostí k pojištění vedení, a tak přišel v 50. min. trest po nenápadném centru a hlavičce do protipohybu O.Kozlera. Vyrovnání nás zmrazilo, soupeř se dostal k několika nebezpečným střelám, ale gólman nás v této fázi jistými zákroky podržel. Naše pokusy stejně jako v první půli často končily nepřesnou přihrávkou, ukopnutým míčem nebo špatným zakončením, ale nakonec jsme vítězství přecejen urvali, když vítěznou branku po křídelní akci a rychlé kombinaci na vápně vsítil v 65. min. opět neúnavný J.Šnajdr.


Zpět ...


15. 5. 2010 - XXI. kolo

Sokol Plasy – Olympie Kožlany     4 : 2  (2 : 0)

Kozler - Švamberg - Lepka, Polcar, Lehner - Hora (Zahejský), Koura, Šnajdr ObrazekObrazek, Vlček - Kotěšovec, Štrunc

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a zcela eliminovali očekávaný úvodní tlak domácích. Plaská obrana se často uchylovala k bezhlavým odkopům do korun okolních stromů a nebezpečí hrozilo jen v případě, že takový odkop náhodou mířil do křídla na rychlé útočné duo. Z naší převahy resultovaly i šance, bohužel v zakončení jsme se opět trápili. Asi největší příležitost spálil L.Štrunc, který po průniku J.Šnajdra a zřejmě penaltovém faulu na něj poslal odražený míč zblízka jen do brankáře. A když ten bravurně vytěsnil i pohotovou tvrdou střelu J.Šnajdra, přišel trest. Snad první vážnější akci totiž domácí v 17. min. zakončili přesnou střelou z vápna. A když naši pokračující snahu zmrazil soupeř ve 39. min. druhou brankou po dokonalém přečíslení naší obrany, šli jsme do kabin s dvougólovým mankem a se svěšenou hlavou.

Cíl do druhé půle byl jasný, nicméně plasští pod dojmem svého vedení hráli klidněji a byli mnohem nebezpečnější. Řadu akcí sice nedotáhli, ale v 52. min. se jim podařilo uniknout z ofsajdové pasti a brejk zakončili kombinací do prázdné branky. A když v 59. min. centr na velké vápno odvrátil neatakovaný J.Vlček tak nešťastně, že přehodil bezmocného O.Kozlera, bylo rozhodnuto. Přesto jsme se nevzdali a najednou to ve zbývajícím čase šlo. Bylo nás plné hřiště, hra se rychle přelévala ze strany na stranu a nakonec jsme v 61. a 84. min. výsledek korigovali brankami J.Šnajdra, kterého dvakrát vyslal za domácí obranu J.Koura. Bohužel na další úpravu výsledku už nezbýval čas.


Zpět ...


22. 5. 2010 - XXII. kolo

Olympie Kožlany – Baník Líně     2 : 2  (1 : 1)

Kozler - Švamberg - Vlček (F.Drda), Polcar, Lepka - Hora (Zahejský), Koura, Šnajdr Obrazek, Štrunc Obrazek - Kotěšovec, Šimek (Klaus)

Lepší start do utkání s ještě stále ohroženým mužstvem Líní jsme si přát nemohli. Po pár minutách se totiž probil před branku J.Šnajdr, byl jasně sražen a nařízenou penaltu L.Štrunc bezpečně proměnil. Bohužel nás ale snadné vedení ukolébalo, hosté postupně ovládli střed hřiště a i díky řadě standardních situací v okolí vápna se dostávali do tlaku. Největší možnost k vyrovnání měli, když sudí nařídil po souboji tělo na tělo mezi útočníkem a M.Lepkou penaltu, O.Kozler však slabou střelu zneškodnil! Vyrovnání ale přesto přišlo, když si naopak náš brankář vybral slabou chvilku a propustil za svá záda střelu z dálky. Nám se v této fázi nedařilo udržet míč na delší dobu na soupeřově polovině a po brzkém střídání zraněného Š.Šimka jsme ani nestačili rychlostně. Tu a tam jsme sice zahrozili, ale bez efektu. Naštěstí nás opět výrazně podržel O.Kozler. Rozhodčí totiž proti nám nařídil druhou penaltu, když si L.Štrunc ve vápně sám nastřelil ruku (což je přesně situace, která se dle výkladu pravidel pískat nemá!), ovšem náš gólman ji znovu zneškodnil a měl lví podíl na poločasové remíze.

Ani po přestávce se naše hra příliš nezlepšila. A špatně to s námi vypadalo poté, co O.Kozler nezpracoval těžkou malou domů od J.Vlčka a odražený míč Líně v klidu dopravily do sítě. Naštěstí jsme ale pak přidali na bojovnosti a po několika nedotažených akcích udeřili po rohu, když důraz L.Štrunce zúročil dorážkou J.Šnajdr. Ve zbytku utkání, především z naší strany dost nervózního díky pocitu křivdy po některých výrocích rozhodčího, se už žádná výraznější šance neurodila a body se asi zaslouženě dělily ...


Zpět ...


30. 5. 2010 - XXIII. kolo

DIOSS Nýřany "B" – Olympie Kožlany     2 : 2  (1 : 0)

Kozler - Hurt - Švamberg, Polcar, Vlček - Lepka, Kotěšovec Obrazek, Šnajdr Obrazek, Macák - Štrunc, Klaus

Vzhledem k počtu omluvenek a navíc k souběžnému utkání dorostu bylo skládání obou sestav malým dobrodružstvím. Nakonec se podařilo dát dohromady přesně dvě jedenáctky. Bohužel i účast funkcionářů byla nulová, takže jsme neměli ani vlastního pomezního. Ostuda.

Od začátku utkání se hrál otevřený fotbal. O co měli domácí více ze hry, o to jsme my byli nebezpečnější. Ideální možnost ke skórování přišla po skosení J.Šnajdra ve vápně, bohužel gólman penaltu L.Štruncovi kryl. A právě oba zmiňovaní hráči se dostali vesměs po brejcích do dalších nadějných šancí, bohužel jim byla branka malá. A tak přišel trest. Několik střel sice skončilo v rukavicích našeho gólmana, ale ve 25. min. byl na dorážku z malého vápna krátký.

Po pauze jsme se snažili přehrát domácí kombinací odzadu, šance dál přicházely, ovšem L.Štrunc by dnes nedal gól asi ani z brankové čáry. Vyrovnání tak nakonec v 56. min. přišlo po celkem nenápadné akci zakončené přesnou střelou J.Šnajdra. Bohužel hned vzápětí na druhé straně vyrobil hrubku O.Kozler, jehož nepovedený odkop nýřanský útočník poslal z 30 metrů do opuštěné branky. A mohlo být hůř, když rozhodčí po souboji D.Macáka s útočníkem nařídil penaltu, domácí exekutor však mířil vysoko nad. Šance na vyrovnání tedy žila, navíc když od 79. min. dohrával soupeř v deseti. A nakonec jsme se v emotivním závěru dočkali. V 89. min. totiž nařídil sudí hodně přísnou penaltu po zákroku na L.Štrunce, domácí si svými protesty vykoledovali další vyloučení a J.Kotěšovec pak bezpečně vyrovnal.


Zpět ...


5. 6. 2010 - XXIV. kolo

Olympie Kožlany – Sázavan Bezvěrov     0 : 5  (0 : 3)

Kozler - Švamberg - Štrunc, Koura, Lepka - Zahejský (Macák), Kotěšovec, Rocskár, Paul (Vlček) - Polcar, Šnajdr

Naše sestava slátaná z 6-tičlenného torza doplněného o starou gardu a dorostence, kteří měli v nohách předzápas (hraný ve velkém vedru a téměř poločas v deseti), tentokrát nebyla nadupanému Bezvěrovu důstojným soupeřem.

Hosté od začátku zcela opanovali hřiště, naše obrana horko-těžko zachytávala rychlé křídelní kombinace. Naše sporadické akce většinou končily už na půlce hřiště, odkud se míč okamžitě vracel zpět, takže bylo jen otázkou času, kdy přetížená defenzíva kapituluje. K tomu došlo zhruba po 20 minutách, kdy se soupeř uvolnil ve vápně a nedal našemu gólmanovi šanci. Vzápětí další důrazný průnik do vápna skončil faulem J.Švamberga a hosté z penalty zvýšil na 2:0. A když přišel trochu laciný třetí gól, bylo prakticky rozhodnuto. A to jsme ještě mohli být rádi, že bezvěrovští řadu šancí neproměnili.

Druhá půle už se hrála jen z povinnosti. Mladíci na krajích naší zálohy už sotva pletli nohama, dokonce jsme kvůli tomu hráli i několik minut v deseti, než naskočil ne zcela zdravý J.Vlček. Mezitím jsme inkasovali počtvrté a navíc nám soupeřův útočník nešetrným zákrokem zranil O.Kozlera, který tak utkání dochytal s velkým sebezapřením. Podobně dopadl i J.Koura, který skoro celý druhý poločas odkulhal. Pátý gól po nešťastném odrazu míče před naší brankou tak byl už jen logickým vyústěním situace na hřišti. Bohužel se nedá předpokládat, že se situace do posledních dvou zápasů nějak výrazně zlepší ...


Zpět ...


12. 6. 2010 - XXV. kolo

Sokol Dolní Bělá – Olympie Kožlany     2 : 1  (1 : 1)

Polcar - Švamberg - Štrunc, Koura, Lepka - Hora, Kotěšovec, Klaus, Macák - Vališ, Šnajdr Obrazek

Tvrdé hrbolaté hřiště neumožňovalo delší souvislé kombinace, hra se tedy přelévala většinou dlouhými pasy z jedné strany na druhou. To vyhovovalo spíše běhavým domácím, takže více vzruchu bylo před naší brankou, ale v brance zaskakující Z.Polcar vše jistil. A tak nakonec udeřilo na druhé straně. J.Šnajdr se šikovně uvolnil na vápně a nedal gólmanovi šanci. Bohužel hned po rozehrání bylo vyrovnáno. Soupeř měl na hranici vápna příliš času ke střele, skákavý míč náš brankář vyrazil jen před sebe a důraznější útočníci jej dopravili do sítě. Do přestávky se pak už žádná akce neujala a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli měli trochu více ze hry domácí, šikovní útočníci se dostali do několika nadějných příležitostí, ale byli na štíru s přesným zakončením. Nakonec tak remízový zápas rozhodla hrubka Z.Polcara, kterému propadl rukama vysoký centr a míč doskákal až do sítě. S blížícím se závěrem nám viditelně rychleji docházely síly, přesto jsme mohli minimálně vyrovnat. Nejprve se za obranu prosmýkl J.Šnajdr, ovšem klička gólmanovi už byla navíc a ze složité pozice letěl míč nad. Vzápětí jsme měli v průběhu několika minut možnost zahrávat ze slibné vzdálenosti dva přímé kopy, ale štěstí se domácích drželo dál - poprvé míč z kopačky J.Švamberga skončil na tyči a podruhé na břevně! I proto jsme nakonec opět vyšli naprázdno a nezbývá, než se pokusit o nápravu reputace v posledním utkání sezóny.


Zpět ...


19. 6. 2010 - XXVI. kolo

Olympie Kožlany – ZKZ Horní Bříza "B"     2 : 1  (1 : 0)

Palšovič - Hurt - Štrunc, Koura, Polcar (60. Vališ) - Paul, Hora Obrazek, Klaus, Macák (65. Šimek Obrazek) - Kotěšovec (86. Zahejský), Šnajdr

V letošní derniéře jsme se po nepovedeném jaru chtěli i v hodně kombinované sestavě s diváky rozloučit vítězstvím. Nejvýraznější změna přišla na místě brankáře - místo zraněného O.Kozlera se po téměř půldruhém roce představil uzdravený J.Palšovič.

Na kvalitně připraveném hřišti se zpočátku hrálo převážně uprostřed hřiště bez větších šancí na obou stranách. Neujala se střela J.Kotěšovce ze střední vzdálenosti ani průnik D.Macáka z levé strany. Soupeř hrozil hlavně ze standardních situacích. A tak se skóre měnilo až těsně před přestávkou. R.Klaus vyslal ve 44. min. obloučkem za obranu J.Šnajdra, který prošel přes obránce a nahrál před prázdnou branku V.Horovi, který nadvakrát umístil míč do odkryté brány.

Druhý poločas začali aktivněji hosté, drželi míč většinu času na svých kopačkách, ale šance si nevytvářeli. Naopak do dvou příležitostí se dostal J.Šnajdr po přihrávkách V.Hory a R.Klause, ale poprvé brankáře nepřekonal a podruhé trefil spojnici břevna a tyče. A tak v závěru přišel trest. Nový hráč malý vzrůstem vyhrál nejprve hlavičkový souboj, pak obešel dva obránce a předložil míč na zadní tyč, kde jeho spoluhráč v 84. min. pohodlně skóroval do prázdné branky. Odpověď však naštěstí přišla hned o minutu později. J.Šnajdr přešel přes tři hráče, narazil míč na vápno střídajícímu Š.Šimkovi, který uklidil míč ke vzdálenější tyči. Když pak v závěru včasným výběhem pokryl míč před dotírajícím útočníkem J.Palšovič, skóre se již nezměnilo.


Zpět ...