Jdi na obsah Jdi na menu
 

 


OKRESNÍ PŘEBOR 2011/2012

 1.  TJ Tlučná
 18 - 3 - 1 - 4
 78:29
 61
 (+22)
 2.  TJ Nečtiny
 19 - 0 - 1 - 6
 81:47
 58
 (+19)
 3.  Tatran Třemošná
 16 - 2 - 0 - 8
 78:52
 52
 (+13)
 4.  Bohemia Kaznějov
 14 - 1 - 1 - 10
 67:55
 45
 (+6)
 5.  OLYMPIE KOŽLANY
 12 - 4 - 0 - 10
 62 : 52
 44
 (+5)
 6.  Slavia Vejprnice B
 9 - 5 - 3 - 9
 44:45
 40
 (+1)
 7.  Baník Líně
 11 - 2 - 2 - 11
 55:51
 39
 (0)
 8.  Sokol Dolní Bělá
 10 - 2 - 4 - 10
 43:40
 38
 (-1)
 9.  Sázavan Bezvěrov
 9 - 1 - 6 - 10
 55:62
 35
 (-4)
 10.  Sokol Kozolupy
 8 - 0 - 6 - 12
 59:63
 30
 (-9)
 11.  Baník Kamenný Újezd
 7 - 3 - 2 - 14
 49:65
 29
 (-10)
 12.  Slávia Úněšov
 7 - 2 - 2 - 15
 48:72
 27
 (-12)
 13.  ZKZ Horní Bříza B
 6 - 3 - 1 - 16
 43:68
 25
 (-14)
 14.  Jiskra Křelovice
 7 - 1 - 0 - 18
 39:100
 23
 (-16)
           


Zpět na přehled sezón ...



VÝSLEDKY

 OLYMPIE KOŽLANY - TJ Tlučná  0:1 (0:0)  1:2 (1:2)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Jiskra Křelovice  7:0 (2:0)  5:1 (1:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Tatran Třemošná  1:4 (1:2)  1:7 (1:3)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Kozolupy  2:2 (2:2) - pen. 2:1  0:1 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Dolní Bělá  2:1 (0:1)  1:0 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slávia Úněšov  2:0 (1:0)  1:3 (1:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - ZKZ Horní Bříza "B"  4:1 (3:0)  5:0 (3:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Baník Kamenný Újezd  2:3 (0:3)  1:3 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sázavan Bezvěrov  1:2 (0:1)  4:2 (1:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Bohemia Kaznějov  4:1 (1:1)  2:6 (1:3)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slavia Vejprnice "B"  1:1 (0:1) - pen. 4:3  3:1 (1:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Baník Líně  2:2 (1:1) - pen. 4:2  5:4 (2:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - TJ Nečtiny  1:1 (0:0) - pen. 3:2  4:3 (2:2)  
       





20. 8. 2011 - XIII. kolo

TJ Nečtiny - Olympie Kožlany     1 : 1  (0 : 0)


penalty 2 : 3

J.Švamberg - Hurt - Štrunc, Vlček, Lehner - Vališ, Hora Obrazek, Koura, Frank (Beneš) - Šimek, Kožíšek

K úvodnímu utkání nové sezóny jsme na hřiště nováčka soutěže nastoupili bez několika dovolenkářů, přičemž největším problémem byla absence všech potenciálních brankářů. Na svá dorostenecká léta tak musel zavzpomínat J.Švamberg.

První poločas se hrál převážně v naší režii. Soupeř často nestíhal naše křídelní akce, nám bohužel chybělo efektivní zakončení. Několik nadějných pokusů skončilo mimo branku, nejblíže úspěchu pak byla střela Š.Šimka z přímého kopu, po níž zvonila tyč. Domácí hrozili pouze ze standardních situací, ale větší šanci si nevypracovali. A když po půlhodině hry jejich nečistá hra vyústila ve vyloučení jednoho z obránců, rezignovali na útočnou snahu úplně.

Brzy po přestávce jsme šli po úspěšné hlavičce V.Hory do vedení, ale soupeře inkasovaná branka nabudila, i v deseti začali "jezdit" a přinutili nás spíše nakopávat dlouhé pasy. A když jediný útočník zachytil nepřesný výhoz J.Švamberga a svůj nájezd proměnil ve vyrovnání, začínalo se opět od začátku. S blížícím se závěrem domácím viditelně ubývaly síly, navíc přišli o dalšího vyloučeného hráče, ale nám se již jejich obranu překonat nepodařilo.

Ke slovu tak přišla letošní novinka - penaltový rozstřel, v němž jsme byli úspěšnější a vybojovali si tak dodatečný bod.


Zpět ...

27. 8. 2011 - I. kolo

Olympie Kožlany - TJ Tlučná     0 : 1  (0 : 0)

J.Švamberg - Hurt - Beneš (F.Drda), Vlček, Lehner - Vališ, Hora, Koura, Frank - Šimek, Štrunc (V.Švamberg)

V ještě více okleštěné sestavě než před týdnem jsme přivítali na deštěm zkrápěném trávníku loňského účastníka I.B třídy z Tlučné.

Od úvodu utkání jsme byli překvapivě lepší, jednoduchou a přesnou kombinací jsme se dostávali na dostřel branky hostů, často jsme se i dostávali k zakončení, ovšem v cestě nám stál jistě chytající brankář. Díky naší aktivitě se Tlučná musela věnovat hlavně defenzivě a našeho gólmana ohrožovala jen sporadicky. A tak diváci viděli jedinou gólovou šanci, když dlouhý pas za obranu prošel na L.Štrunce, který zakončoval z vápna do prázdné branky, ale tak slabě, že obrana stačila jeho pokus odvrátit.

Po přestávce soupeř přidal, několikrát se dostal k nebezpečné akci a nakonec se mu podařilo hlavou zblízka skórovat. Ve snaze o vyrovnání jsme se opět dostali do zápasu, opticky jsme měli opět více ze hry, bohužel se vytratila lehkost z první půle a hosté nás zodpovědnou hrou do větší šance nepustili. A tak ačkoliv jsme měli většinu zápasu převahu, doplatili jsme na hluchou desetiminutovku po přestávce a přenechali všechny body soupeři.


Zpět ...

4. 9. 2011 - II. kolo

Jiskra Křelovice - Olympie Kožlany     0 : 7  (0 : 2)

Kozler - Hurt Obrazek - Štrunc (V.Švamberg), J.Švamberg, Lehner - Hora, Vlček Obrazek (Polcar), Koura (P.Fiala), Frank - Šimek ObrazekObrazekObrazek, Šnajdr Obrazek (Kotěšovec Obrazek)

Poprvé letos v téměř kompletním složení jsme chtěli konečně naplno bodovat, zvlášť když Křelovice před zápasem uzavíraly bez bodu a bez vstřeleného gólu průběžnou tabulku.

Od úvodního hvizdu byl jasné, že to nejsou ty nepříjemné Křelovice z předchozích sezón. Měli jsme viditelnou převahu, relativně snadno jsme se dostávali do zakončení a gól byl jen otázkou času. Úspěšným střelcem se nakonec stal Š.Šimek, který s přehledem využil brejk po přiťuknutí J.Šnajdra. Domácí dle očekávání spoléhali na dlouhé pasy, ovšem před naši branku se dostávali jen výjimečně a tam jim stál v cestě jistý O.Kozler. Klid nám pak dala druhá branka, když se po rohu trefil hlavou do šibenice T.Hurt. Ke konci poločasu jsme trochu polevili, ovšem soupeř toho nijak nevyužil.

Ihned po pauze sebral křelovickým jakékoliv myšlenky na zvrat kuriózní gól J.Vlčka, jehož propagační střelu si brankář neuvěřitelně sám srazil za čáru. Domácí v úmorném vedru rezignovali a naše ofenzíva si tak mohla dělat doslova co chtěla. Další branky přidali vesměs po přečíslení J.Šnajdr, střídající J.Kotěšovec a hattrick zkompletoval Š.Šimek. A to byl výsledek pro soupeře ještě hodně milosrdný - některé naše tutovky totiž končily tím, že jsme si ve velkém vápně přihrávali a dávali přednost tak dlouho, dokud nebylo po šanci. Křelovice se snažily alespoň o čestný úspěch, do několika příležitostí se i díky našim nedůslednostem v obraně dostaly, ale O.Kozler čisté konto uhájil a my jsme konečně urvali 3 body.


Zpět ...

10. 9. 2011 - III. kolo

Olympie Kožlany - Tatran Třemošná     1 : 4  (1 : 2)

Kozler - Hurt (V.Švamberg) - Štrunc, J.Švamberg, Lehner - Hora Obrazek (Polcar), Vlček, Koura, Frank (Kotěšovec) - Šimek, Šnajdr

Hned od začátku utkání bylo jasné, že nás čeká těžký boj s velice kvalitním soupeřem. Hosté nás přesnou a rychlou kombinací zatlačili do hluboké defenzívy a naše obrana často nevěděla, kam dřív skočit. Postupem času jsme se nastolené hře začali přizpůsobovat, občas jsme také vystrčili růžky, ale v tu chvíli Třemošná po rohovém kopu udeřila. A když jsme po našem autovém vhazování ztratili míč a následný přetažený centr hostující útočník se štěstím protlačil do sítě podruhé, bylo zle. A mohlo být i hůř, kdyby po kolmici za naši obranu O.Kozler neprokázal skvělý reflex nebo kdyby za něj po závaru nezaskočil na brankové čáře V.Hora. Takto jsme se ještě do přestávky vrátili do hry, když právě V.Hora zužitkoval hlavou centr z přímého kopu.

Ihned po rozehrání druhé půle přišla asi naše nejpohlednější akce, kdy jsme se prakticky na jeden dotyk prokombinovali až do vyložené šance, ovšem J.Šnajdr zamířil do brankáře. Ve snaze o vyrovnání jsme si pak vytvořili optickou převahu, ale proti důrazné obraně jsme se prosazovali těžko. Hosté samozřejmě využívali každou příležitost k protiútoku, ale největší nebezpečí znamenaly jejich standardní situace. A po jedné z nich také přišel třetí gól v naší síti. Naše snaha ani pak nepolevovala, zvlášť když rozhodčí poslal Třemošnou do deseti, ale s blížícím se závěrem přicházela křeč. A když se soupeři podařilo z brejku skórovat počtvrté, bylo jasné, že i podruhé vyjdeme doma naprázdno.


Zpět ...

17. 9. 2011 - IV. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Kozolupy     2 : 2  (2 : 2)


penalty 2 : 1

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Hora, Polcar (Šnajdr), Koura, Vlček - Šimek Obrazek, Kotěšovec Obrazek (Frank)

Dnešní cíl byl jasný - po dvou prohrách konečně doma urvat 3 body. K tomu měly přispět i dílčí přesuny v sestavě a zpočátku vypadalo vše dobře. Vypracovali jsme si převahu a brzy šli do dvoubrankového vedení, když nejprve nezištná přihrávka Z.Polcara našla před prázdnou brankou J.Kotěšovce, a vzápětí důsledný Š.Šimek obral ve vápně o míč kozolupského stopera a nedal brankáři šanci. Bohužel s přibývajícími minutami naše aktivita ochabla, začala váznout souhra a nakonec jak snadno jsme svůj náskok získali, tak snadno jsme o něj vlastními chybami přišli. Soupeř napřed šikovně snížil po nedorozumění obrany a vybíhajícího O.Kozlera, vyrovnání pak přišlo po hrubce T.Hurta, jehož kličku vystihl protihráč a milimetrovým lobem z 20 metrů nedal našemu překvapenému gólmanovi šanci.

Scénář druhé půle byl stejný jako v obou předchozích domácích zápasech. Tlačili jsme se k soupeřově brance, tam ovšem proti důrazné defenzívě chyběl moment překvapení. A když už jsme se dostali k nebezpečnému zakončení, byl na místě kozolupský gólman. Na druhé straně ani hosté neskládali zbraně, především M.Beneš měl se "svým" útočníkem plné ruce práce a několikrát se zapotil i O.Kozler. Nicméně diváci se už další branky nedočkali.

V penaltovém rozstřelu si pak vzali hlavní slovo oba brankáři, dodatečný bod ale nakonec zůstal doma.


Zpět ...

24. 9. 2011 - V. kolo

Sokol Dolní Bělá - Olympie Kožlany     1 : 2  (1 : 0)

Kozler - Hurt - Vališ, J.Švamberg (Beneš), Lehner - Vlček, Hora ObrazekObrazek (P.Fiala), Koura, Frank (Štrunc) - Šimek (Kotěšovec), Šnajdr

Za příjemného fotbalového počasí jsme chtěli Dolní Bělé oplatit jarní porážku, která prakticky rozhodla o našem loňském nepostupu. Ovšem po celý první poločas nám paradoxně příliš nesvědčil krásně zrekonstruovaný trávník. Řada chyb v naší rozehrávce umožňovala domácím tlačit se k naší brance, kde jim však většinou chyběla přesnost. Mnohem větší nebezpečí znamenaly rohové kopy a po jednom z nich šel také soupeř do vedení. Při dalších rozích jsme si dokonce dvakrát nechali projít míč napříč malým vápnem, ale tentokrát jsme hrozbu s vypětím všech sil odvrátili. Před domácí brankou se příliš šancí nerodilo, za zmínku stojí snad jen tvrdá střela J.Koury, která skončila těsně nad.

V druhé půli hráčům Dolní Bělé jakoby začaly ubývat síly, najednou jsme měli více prostoru, čehož jsme brzy využili. J.Šnajdr po pasu za obranu ještě volil příliš komplikované zakončení, ale V.Hora o několik minut později už svůj průnik chladnokrevně proměnil. A když pak Š.Šimka bravurně vychytal domácí brankář, opět vzal osud utkání do svých rukou V.Hora, když z úhlu vyslal milimetrový oblouček na zadní tyč - 1:2. Nepříznivý stav soupeře vyburcoval k větší aktivitě, ale stereotypní nákopy na útočníky na naši obranu neplatily. V hektickém závěru jsme se sice nevyvarovali několika chybiček, ale O.Kozler už míč za svá záda nepustil. Výhru mohl pojistit P.Fiala, jeho střelu však gólman s námahou vytěsnil nad.


Zpět ...

1. 10. 2011 - VI. kolo

Olympie Kožlany - Slávia Úněšov     2 : 0  (1 : 0)

Kozler - Hurt - Vališ (Štrunc), J.Švamberg, Lehner - Vlček, Hora ObrazekObrazek, Koura (Polcar), Frank - Šimek (P.Fiala), Kotěšovec (Beneš)

Za krásného letního počasí a před početnou diváckou kulisou, kterou opět po roce významně podpořili členové Fan clubu skupiny Kreyson, se neodehrálo příliš pohledné utkání. Naše hra byla rozháraná, nenašel se nikdo, kdo by chvíli podržel míč a něco vymyslel. Někteří úněšovští hráči se pak vyžívali v tvrdých zákrocích, což začalo brzy jitřit emoce. Naštěstí jsme ale soupeře nepustili do blízkosti vlastní branky a sami naopak brzy udeřili. Na kolmici za obranu si naběhl V.Hora a potvrdil svou podzimní střeleckou pohodu. Po několika minutách navíc po podobné akci unikal Š.Šimek, byl stoperem stažen a sudí oprávněně tasil červenou kartu. Bohužel přestože jsme pak oslabenou úněšovskou obranu notně provětrávali, do přestávky jsme svůj hubený náskok i přes několik velkých šancí nepojistili.

Po pauze jsme si vybrali slabší desetiminutovku, kdy jsme nechali hosty hrát, sami jsme se utápěli v řadě nepřesností, ovšem naše defenzíva odolala a postupně jsme převzali taktovku my. Bohužel soupeř na tuto skutečnost reagoval ještě větší tvrdostí, k vidění bylo z jeho strany několik zákeřných zákroků, ale sudího z klidu nevyvedly ani údery loktem, ani zápasnické chvaty, ani vulgární slovní výlevy a vyhrožování. Nejlepší odpověď tak přichystal opět V.Hora, který si tentokrát naskočil na přesný centr z hloubi pole a hlavou pohodlně překonal špatně vyběhnuvšího gólmana. Další góly měli na noze R.Vališ a Z.Polcar, ale úněšovský brankář se tentokrát vytáhl. I přesto jsme konečně doma urvali 3 body.


Zpět ...

9. 10. 2011 - VII. kolo

ZKZ Horní Bříza "B" - Olympie Kožlany     1 : 4  (0 : 3)

Kozler - J.Švamberg Obrazek - Beneš, Koura, Lehner - Vališ (V.Švamberg), Hora Obrazek (P.Fiala), Kotěšovec (Šnajdr), Frank Obrazek - Šimek, Štrunc Obrazek (Polcar)

V první půli se nám na kvalitním hřišti dařila kombinace, celkem snadno jsme se dostávali do blízkosti soupeřovy branky, tam nám však zpočátku chyběla přesnost. Domácí měli ve svém středu dva tři šikovné hráče, ale většina jejich akcí směřovala na dva robustní útočníky, kteří se přes naše beky téměř k ničemu nedostali. Jedinou výjimkou byla nepříjemná střela z hranice vápna, kterou O.Kozler jen vyrazil před sebe, aby vzápětí skvěle pokryl i dorážku z bezprostřední blízkosti. A tak po půlhodině udeřilo na druhé straně. Š.Šimek si svou aktivitou vykoledoval faul na hranici vápna, míč si postavil J.Švamberg a technickou střelu zakroutil přesně k tyči. Chvíli na to se po jednom z mnoha našich rohů míč odrazil k L.Frankovi a ten z malého vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě (že by zafungovala předzápasová domluva od trenéra?). Pak se díky důslednému napadání dvakrát dostal do gólovky Š.Šimek - poprvé mířil těsně nad, podruhé jeho sražený pokus uklidil do sítě L.Štrunc. Do přestávky ještě mohl skórovat J.Kotěšovec, z 10 metrů však těsně minul.

Soupeř do druhého poločasu překopal sestavu a najednou jsme měli problémy nejen s ostrým sluníčkem, ale i s rychlostí hornobřízské záložní řady. Nedařilo se nám vymanit se z tlaku, často jsme akce zastavovali na poslední chvíli a dopředu jsme se dostávali jen obtížně. Domácí ale byli v koncovce i díky jistým zákrokům našeho gólmana dlouho bezzubí, uspěli až z penalty po faulu J.Koury. Naštěstí si vzápětí vykoledovali zbytečné vyloučení, po němž jsme hru vyrovnali a v poklidu hlídali své vedení. To jsme navíc mohli několikrát navýšit, uspěl už ale pouze V.Hora, když dorazil do prázdné branky přesný pas Š.Šimka.


Zpět ...

15. 10. 2011 - VIII. kolo

Olympie Kožlany - Baník Kamenný Újezd     2 : 3  (0 : 3)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, V.Švamberg - Polcar (Lehner Obrazek), Hora Obrazek, Klaus, Frank - Šimek, Šnajdr

Díky řadě absencí musel trenér překopat prakticky polovinu sestavy a bohužel se to na hře především v první půli podepsalo. Začali jsme hodně bezstarostně, za což jsme byli velice brzy potrestáni, když centr před branku O.Kozler neudržel a důrazný útočník zblízka skóroval do prázdné branky. I přes tuto komplikaci jsme postupně získali trvalou optickou převahu, ovšem koncovka byla žalostná. Nejprve brankář dvakrát reflexivně vykopával střely zblízka, bomba V.Švamberga z dálky skončila na břevně a ve zbytku poločasu už jsme nedokázali i přes řadu střeleckých pokusů trefit branku. To soupeř byl mnohem efektivnější. Přes často odkrytý střed naší zálohy podnikal nebezpečné brejky, zkušení útočníci dokázali podržet balón a po kolmicích za obranu přidali další dvě branky.

I přes hrůzostrašný stav jsme do druhé půle nastoupili s odhodláním výsledek zvrátit. Soupeře jsme od začátku mačkali, jedna akce střídala druhou a nakonec přišlo snížení z hlavy střídajícího V.Lehnera. Úspěch nás povzbudil a když byl pak ve skrumáži nejdůraznější V.Hora, bylo to jen o gól. Času zbývalo dost, hosté se z hluboké defenzívy prakticky k ničemu nedostali, ale především J.Šnajdrovi chybělo štěstí - během zápasu se snad 5x dostal ke své typické tvrdé střele, ale vždy se míči do cesty postavil některý z obránců. A když se neujaly ani další šance, mohl se poslední celek tabulky těšit z překvapivého vítězství.


Zpět ...

22. 10. 2011 - IX. kolo

Sázavan Bezvěrov - Olympie Kožlany     2 : 1  (1 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, Vlček - Štrunc (V.Švamberg), Hora, Kotěšovec (Polcar), Frank - Šimek, Šnajdr Obrazek

Od úvodního hvizdu se v mrazivém počasí hrál svižný fotbal, obě mužstva se snažila rychle přecházet střed hřiště a tlačit se k brance. O.Kozler hned po pár minutách parádní robinzonádou zlikvidoval tvrdou střelu k tyči, ale pak jsme byli nebezpečnější my. Po brance volala hlavně pěkná individuální akce J.Šnajdra, která však skončila nepřesnou střelou. I další pokusy končily vesměs mimo nebo na tělech domácích hráčů. Soupeř hrozil díky výškové převaze především ze standardek a centrů a právě úspěšnou hlavičkou se také dostal do vedení. Do přestávky jsme bohužel i přes řadu rohů a závarů odpověď nenašli.

Po pauze jsme se snažili Bezvěrov přitlačit, ale museli jsme se mít na pozoru před brejkovými situacemi. Naštěstí jsme měli v brance jistotu. Přesto ale náš gólman kapituloval podruhé, když opět po centru do vápna útočník povodil M.Beneše s L.Štruncem a trefil šibenici. Hned po rozehrání vysunul J.Kotěšovec Š.Šimka, jeho střelu ještě brankář vyrazil, ale dobíhající J.Šnajdr měl před prázdnou brankou lehkou úlohu. Po několika minutách měl na kopačce vyrovnání Š.Šimek, jehož střela ze závaru mířila do prázdné branky, ale na poslední chvíli se míči v cestě zjevila noha obránce. A když v závěru těsně minul z přímého kopu i J.Švamberg a poslední minuty utkání sudí rozkouskoval některými rozporuplnými výroky a následnými diskusemi, odcházeli jsme ze hřiště podruhé za sebou s prázdnou.


Zpět ...

29. 10. 2011 - X. kolo

Olympie Kožlany - Bohemia Kaznějov     4 : 1  (1 : 1)

Kozler - J.Švamberg - Vališ (Kotěšovec), Vlček, Beneš - Štrunc (V.Švamberg), Koura, Šnajdr Obrazek, Frank - Šimek (cca 75') Obrazek, Kožíšek ObrazekObrazek

Začátek utkání se nesl ve znamení územní převahy hostů, kteří byli důraznější a přímočařejší, důsledně napadali naši rozehrávku a nedali nám metr prostoru. Sice jsme se dostali k několika nadějným akcím, ale kaznějovský gólman mohl být v klidu. To před naší brankou bylo mnohem živěji. O.Kozler likvidoval několik nebezpečných střel, hodně horko bylo tradičně při soupeřových standardkách a po jednom z rohů jsme také nakonec inkasovali. A mohlo být hůř, kdyby dvakrát pohotově nezaskočil na brankové čáře J.Koura. S blížící se přestávkou jsme se přecejen začali osmělovat i dopředu a nakonec jsme se dočkali vyrovnání, když po přímočaré akci ze středu hřiště úspěšně zakončil svůj brejk Š.Šimek.

V druhé půli pokračoval neúprosný boj, šancí bylo pomálu, ale o to víc přibývalo emocí. Někteří hráči hostů přestávali zvládat svou psychiku hlavně poté, co byl na hranici vápna sestřelen unikající Š.Šimek a viník byl poprávu vyloučen. S výhodou jednoho muže v poli jsme se dostali do tlaku, který nejprve vyústil v břevno z hlavy M.Beneše a vzápětí i ve vedoucí gól, když J.Šnajdr při svém průniku do vápna obešel i brankáře a skóroval do prázdné branky. Soupeř pak i v oslabení hru otevřel, najednou jsme nevěděli, kam dřív skočit, a jen tyč nás nakonec zachránila před vyrovnáním. Čtvrthodinu před koncem se ale utkání zvrhlo. Po faulu kaznějovského kapitána na Š.Šimka se do sebe oba hráči pustili a byli vyloučeni. Do "akce" se zapojili i další hráči, které však rozhodčí kupodivu nepotrestal. Bohužel oba kohouti se střetli znovu na cestě do kabin a jejich setkání skončilo ostrou rvačkou, do které se hrnuli i někteří diváci a vše musela řešit pořadatelská služba. Po tomto intermezzu se zbytek utkání dohrával ve značně rozjitřené atmosféře. Kaznějov vrhl všechny síly do útoku, ale do jeho otevřené obrany dvakrát udeřil po brejcích spoluhráčů Z.Kožíšek.


Zpět ...

6. 11. 2011 - XI. kolo

Slavia Vejprnice "B" - Olympie Kožlany     1 : 1  (1 : 0)


penalty 3 : 4

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Vlček, Lehner - V.Švamberg Obrazek, Koura, Šnajdr (cca 35'), Frank - Kotěšovec (Štrunc), Kožíšek (Hora)

Od úvodního hvizdu jsme drželi míč více na kopačkách my, bohužel jsme kombinovali spíše v zadních řadách a při pokusech proniknout pevnou vejprnickou defenzívou nám chybělo více pohybu a invence. Výjimkou byla kolmice Z.Kožíška na rozběhnutého V.Švamberga, který však mířil do tyče. Domácí se snažili narušovat naši hru rychlým přechodem do útoku a dlouhými pasy na útočníky, ale naši obranu v takových případech spolehlivě jistil O.Kozler. Po necelé půlhodině přehnal jeden ze soupeřových obránců svůj důraz a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Situace vypadala nadějně, bohužel se ukázalo, že naše přesilovka bude krátká a neúspěšná. Sice jsme domácí přišpendlili na vlastní polovině a bušili do obranné linie, pak jsme ale nezachytili nákop na osamoceného útočníka, ten po souboji s J.Švambergem upadl ve vápně a sudí nařídil penaltu, proti níž byl náš gólman bez šance. Navíc vzápětí musel do sprch po druhé žluté kartě i J.Šnajdr. A protože v jediné větší příležitosti mířil J.Kotěšovec vysoko nad, šli jsme do kabin s jednogólovým mankem.

Celá druhá půle se nesla ve znamení dobývání vejprnické branky. Soupeř vystavěl před vápnem val a stačilo mu vyvážet získané míče a posílat je na jediný vysunutý hrot. Naše mužstvo se snažilo dostat se kombinací po stranách k centrům a střelbě, bohužel dlouho neúspěšně. Blízko vyrovnání byl Z.Kožíšek, který však nejprve po samostatném nájezdu přehodil s brankářem i branku, a pak mířil z výborné pozice hlavou do břevna. Domácí postupem času odpadali fyzicky a jen zuby-nehty bránili své vedení. A to se jim nakonec nepodařilo, když se po přímočaré akci do vápna prosadil svým premiérovým "dospělým" gólem V.Švamberg. S vyrovnáním jsme se nechtěli spokojit, zbytek utkání připomínal spíše házenou než fotbal, ale když se sudí už v nastavení neodvážil písknout pokutový kop po faulu na unikajícího V.Horu, dospěl zápas do penaltového rozstřelu.

V něm jsme byli i do třetice úspěšní a připsali si tak více než zasloužený bod navíc.


Zpět ...

12. 11. 2011 - XII. kolo

Olympie Kožlany - Baník Líně     2 : 2  (1 : 1)


penalty 4 : 2

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Vlček, Lehner - V.Švamberg (Kotěšovec), Koura, Hora Obrazek, Frank - Šnajdr, Kožíšek Obrazek

V posledním podzimním utkání nás čekal přímý souboj o 4. místo s nebezpečnými Líněmi, které v předchozích kolech dokázaly zvítězit mj. na hřišti obou vedoucích celků!

Od začátku se úporně bojovalo o každý metr hřiště. Hosté možná byli trochu lepší i proto, že nám v chladném počasí chybělo více pohybu a nedařilo se nám dostat do hry J.Šnajdra. Sice jsme se snažili o častou střelbu ze střední vzdálenosti, bohužel většinou nepřesnou. Soupeř se opíral hlavně o individuální akce a o výškovou převahu, ale rovněž bez efektu. Bohužel jsme Líním vedení darovali sami, když po malé domů O.Kozler při odkopu netrefil míč a atakující útočník neměl problém trefit odkrytou branku. Naštěstí přišlo brzy vyrovnání, když se po rohu L.Franka prosadil hlavou V.Hora.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Obě mužstva stále předváděla vyrovnanou partii se zabezpečenými obranami a čekalo se na chybu. A ta přišla před hostující brankou - po výkopu našeho gólmana míč doletěl až na vápno soupeře, kde využil Z.Kožíšek nedorozumění obránce s brankářem a pohotově poslal míč do sítě. To byl samozřejmě pro Líně signál ke zvýšení aktivity. Bohužel naše středová řada se místo zajištění defenzívy nechala strhnout ke hře nahoru-dolů a nechávala často odkrytý střed hřiště. Nejprve sice mohl potvrdit naše vedení J.Šnajdr, když sám před brankářem místo střely ještě nepřesně nahrával Z.Kožíškovi, ale nakonec soupeř využil nabídnutého prostoru k přečíslení a vyrovnal. Zbývající desetiminutovka se pak už nesla oboustranně ve znamení udržovací taktiky a čekání na penalty. V těch jsme i napočtvrté uspěli a udrželi tak podzimní 4. příčku.


Zpět ...

24. 3. 2012 - XIV. kolo

TJ Tlučná - Olympie Kožlany     2 : 1  (2 : 1)

Kozler - Hurt - Lehner, J.Švamberg (Polcar), Vališ - V.Švamberg Obrazek, Koura, Šnajdr, Hora - Štrunc (Klaus), Šimek

Hned v prvním utkání jsme hráli o to, jestli se dotáhneme na čelo nebo nám naopak přední celky odskočí. Bohužel došlo na druhou variantu, ikdyž to tak být vůbec nemuselo.

V úvodu se po pasu J.Šnajdra ocitl v nadějné pozici Š.Šimek, ztroskotal však na vyběhnuvším gólmanovi. V dalším průběhu nám často dělalo problémy přebírání hráčů a domácí se toho snažili využívat kolmicemi za naši obranu. Postupně jsme však hru ve středu pole zlepšili a začali být nebezpečnější. Několik nadějných akcí jsme nedotáhli, ale pak J.Šnajdr zachytil rozehrávku tlučenského brankáře, našel ve vápně volného V.Švamberga a ten nezaváhal. A mohlo být i veseleji, ovšem Š.Šimek další dvě své tutovky nevyužil. Bohužel Tlučná nás za to tvrdě potrestala v závěru poločasu. Nejprve se před vápnem šťastně odrazil míč k nekrytému hráči, který pohotově poslal míč do protipohybu O.Kozlera. Vzápětí jsme nechali domácí odcentrovat, náš brankář zaváhal a za ním číhající hráč se z úhlu nemýlil.

Celý druhý poločas se pak nesl ve znamení naší snahy o vyrovnání. Byli jsme aktivnější, ale Tlučná vystavěla před vápnem obranný val, přes nějž jsme se těžko prosazovali. Domácí se tu a tam se pokusili o brejk, ale hlavně hru zdržovali a kouskovali. A my když už jsme se do nějaké šance dostali, nechávali jsme vyniknout brankáře (V.Hora, Š.Šimek) nebo trefovali tyče (opět Š.Šimek). A tak se už bohužel skóre do závěrečného hvizdu nezměnilo.


Zpět ...

31. 3. 2012 - XV. kolo

Olympie Kožlany - Jiskra Křelovice     5 : 1  (1 : 1)

Kozler - Hurt (Vlček) - Vališ (Beneš), J.Švamberg, Lehner - V.Švamberg Obrazek, Šnajdr ObrazekObrazekObrazek, Hora, Koura - Štrunc, Šimek Obrazek (P.Fiala)

S posledním celkem tabulky byly 3 body povinností, ovšem v první půli jsme v sychravém počasí roli favorita příliš neplnili. Sice jsme šli rychle do vedení po tečované střele J.Šnajdra z hranice vápna, ale hosté nám v dalším průběhu utkání znepříjemňovali rozehrávku důrazným napadáním a našich nepřesností využívali k rychlým kontrům. Naštěstí byli na štíru s koncovkou. Paradoxně jsme tak inkasovali po dlouhém nákopu, kdy na hraně ofsajdu zapomenutý útočník obešel i O.Kozlera a skóroval do prázdné branky. Do přestávky pak viděli diváci spíše neurovnaný boj s řadou nepřesností a bez větších šancí.

Po pauze jsme nejprve přežili velkou šanci hostů, když po rohu propadl míč až na zadní tyč k volnému hráči, který z několika metrů minul opuštěnou branku, ale během několika dalších minut jsme utkání zvrátili na svou stranu. Nejprve si J.Šnajdr naskočil na přímý kop J.Švamberga a hlavou trefil šibenici, aby vzápětí stejný hráč z rychlého brejku završil hattrick. Vedení nám dodalo klid, najednou nás bylo plné hřiště a přicházely další šance. Čtvrtou branku přidal hlavou Š.Šimek po dalším centru J.Švamberga a soupeř rezignoval. Po kose na unikajícího Š.Šimka, kdy rozhodčí přivřel obě oči, aby nemusel vylučovat, se po následném přímém kopu vyznamenal křelovický brankář, ale o několik minut později se vydal na výlet V.Lehner, byl ve vápně faulován, viník musel do sprch a V.Švamberg z penalty pečetil naše vítězství. Zbytek utkání se pak už jen dohrál, a to zcela v naší režii.


Zpět ...

7. 4. 2012 - XVI. kolo

Tatran Třemošná - Olympie Kožlany     7 : 1  (3 : 1)

Kozler - Hurt (P.Fiala) - Beneš, Vlček, Lehner - V.Švamberg, Hora, Koura Obrazek, Štrunc - Šnajdr, Šimek

K utkání s lídrem tabulky přicestovalo naše mužstvo jen ve 12 lidech. Po úvodním závaru před naší brankou jsme drželi s domácími jakž-takž krok a dokonce jsme šli po 10 minutách do vedení, když práci J.Šnajdra ve vápně zúročil důrazný J.Koura. Bohužel to bylo poslední pozitivum dne. Vzápětí se totiž zranil T.Hurt a tím se při absenci J.Švamberga a R.Vališe prakticky rozpadla obrana. Ještě než stačil náš stoper vystřídat, zapomenutý domácí útočník hlavou vyrovnal. Rychlí a šikovní ofenzivní hráči Třemošné pak dělali v našich řadách průvan, ale čarující O.Kozler nás držel nad vodou. Bohužel si domácí pomohli standardkami - dva perfektně zahrané rohy na nabíhající hlavičkáře - 3:1. S trochou štěstí jsme mohli ještě utkání zdramatizovat, ale J.Šnajdr ve velké šanci neuspěl a pumelice J.Koury šla těsně nad.

Po přestávce brzy došly síly nemocnému V.Švambergovi a po čtvrtém gólu v naší síti se zápas změnil v jednostrannou záležitost. Soupeř naši defenzívu kvalitní kombinací a pohybem často rozebíral do šroubku a další branky byly jen otázkou času. Naši ofenzivní hráči se sice snažili nenechat domácí obranu v klidu, ovšem jejich převážně individuální akce končily buď na hranici vápna nebo nepřesným zakončením. A tak se vlnila síť už jen za naším gólmanem. Pátá branka přišla z přímého kopu a debakl Třemošná pečetila po podobných akcích prakticky do prázdné svatyně. Na odpověď jsme neměli a z trápení nás vysvobodil až závěrečný hvizd.


Zpět ...

14. 4. 2012 - XVII. kolo

Sokol Kozolupy - Olympie Kožlany     1 : 0  (0 : 0)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Štrunc (Polcar), Hora, Koura, Vlček - Šimek, Kotěšovec

Nedaří se, nedaří. I na Kozolupy jsme lepili sestavu, jak to jen šlo - při absenci marodů V.Švamberga a J.Šnajdra museli nastoupit i nedoléčení T.Hurt a J.Švamberg a vypomohl i "starý pán" J.Kotěšovec.

V úvodu jsme byli nebezpečnější a dostávali se častěji k ohrožení soupeřovy branky, ale ve vápně měli navrch urostlí kozolupští obránci, dva nadějné pokusy J.Švamberga z dálky pak gólman zlikvidoval. Domácí se spoléhali na dlouhé nákopy a centry před branku, které jsme většinou ustáli. Jednou sice zvonila tyč, ale stejně dopadla na druhé straně i pohotová dorážka J.Kotěšovce. O vzruch se pak postarala situace v našem vápně, kdy pronikajícího soupeře důrazně odstavil J.Švamberg, sudí ovšem penaltu k nelibosti domácích nenařídil.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Obě mužstva se často utápěla v nepřesnostech a pohledné akce by se daly spočítat na prstech jedné ruky. S postupujícím časem začínalo být jasné, že o výsledku může rozhodnout jediný gól. A k tomu došlo, a to bohužel v režii pana rozhodčího. Zhruba čtvrt hodiny před koncem totiž fauloval soupeře metr před vápnem J.Švamberg, přičemž na místě přestupku zůstal nehnutě sedět. Sudí odpískal, přiběhl se podívat a nepochopitelně nařídil penaltu!!! Diváci se smáli, soupeř se radoval a my jsme nevěřícně zírali. Protesty byly samozřejmě marné, kozolupští penaltu se štěstím proměnili a ze zbytku utkání se pak stala jedna velká bramboračka - domácí zdržovali, rozhodčí se topil v nepřesnostech, z nás tryskala frustrace. Přesto měl Š.Šimek na noze vyrovnání, bohužel jeho střelu v nastavení vytěsnil brankář na tyč, takže jsme letos i potřetí zvenku odjeli s prázdnou.


Zpět ...

21. 4. 2012 - XVIII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Dolní Bělá     1 : 0  (0 : 0)

Kozler - Hurt - Vališ (P.Fiala), Polcar, Lehner - V.Švamberg (Beneš), Koura, Vlček, Štrunc - Šimek, Kožíšek (Šnajdr Obrazek)

Na podmáčeném domácím hřišti jsme přivítali nevyzpytatelného soupeře z Dolní Bělé. Obě mužstva na tom byla v tabulce podobně a hra tomu odpovídala. V našem dresu chyběl zraněný V.Hora a J.Šnajdr začal po nemoci jen na lavičce, což si znovu vynutilo přesuny v sestavě.

V úvodu utkání jsme přežili několik velmi ošemetných závarů před vlastní brankou, abychom se pak osmělili i směrem dopředu. Přesto byl k vidění hlavně urputný boj s řadou rychlých akcí, ale díky stále horšímu terénu i s mnoha nepřesnostmi. S přibývajícím časem byl ve větší permanenci soupeřův brankář, ale většinou šlo o střely z větší vzdálenosti. Nejvíce emocí tak přišlo po kontaktu Š.Šimka s gólmanem uvnitř vápna, který však rozhodčí nechal bez povšimnutí.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Obě mužstva se snažila hrát co nejjednodušeji a neudělat chybu v obraně. Náš projev pak oživil střídající J.Šnajdr, který znamenal pro unavenou defenzivu hostů permanentní nebezpečí. A náš kanonýr nakonec utkání rozhodl. Nejprve jsme se opět marně dožadovali penalty po ruce a následném šlapáku na L.Štrunce, pak jsme přežili největší šanci Dolní Bělé, kdy osamocený hráč na penaltě mířil těsně vedle, aby se pět minut před koncem zmocnil míče v pokutovém území soupeře právě J.Šnajdr a zblízka nekompromisně skóroval. Těsné vítězství jsme pak už v závěru uhlídali.


Zpět ...

28. 4. 2012 - XIX. kolo

Slávia Úněšov - Olympie Kožlany     3 : 1  (1 : 1)

Kozler - J.Švamberg - Hurt, Polcar (P.Fiala), Lehner - V.Švamberg (Hora), Vlček, Koura, Štrunc - Šnajdr Obrazek, Šimek

Vzhledem k velkému vedru náš kádr opět nebyl zrovna široký - zvlášť když V.Švamberg a O.Kozler přijeli přímo z utkání dorostu a V.Hora šel na lavičku jen po pár dnech bez sádry.

V úvodu utkání přišel očekávaný domácí nápor, z něhož soupeř vytěžil dvě velké šance a nakonec i vedoucí gól, když se volný hráč po rohovém kopu trefil z voleje přímo do šibenice. V dalším průběhu jsme začali lépe kombinovat ve středu hřiště, najednou úněšovská obrana často nestíhala a výsledkem bylo vyrovnání z kopačky J.Šnajdra. A mohli jsme přidat i další branky, bohužel koncovku jsme řešili buď komplikovaně nebo nepřesně. Pozadu nezůstávali ani domácí, ale i jejich efektivita v zakončení byla nulová. A to měli k dispozici i penaltu po hodně přísně posouzeném zákroku L.Štrunce, tu však poslali do tyče.

Druhý poločas pro nás začal stejně nešťastně jako ten první. Hned při první útočné akci se úněšovský obránce opřel z 20 metrů do míče a znovu vymetl šibenici. Nám se bohužel nedařilo navázat na výkon z první půle, možná i díky ostrému slunci v očích se nám tolik nedařila kombinace a do šancí jsme se moc nedostávali. Domácí hráli na brejky, občas naší obraně zatopili, ale pojistku v podobě třetí branky jsme jim nakonec darovali sami. Útočník soupeře ve velké šanci mířil pouze do tyče, míč se odrazil před branku k osamocenému J.Kourovi, který k údivu všech při pokusu o odkop poslal míč do sítě. Zbytek utkání se pak nesl ve znamení naší křečovité snahy o korekci výsledku, která však byla marná, takže čekání na první jarní bodový zisk ze hřišti soupeřů stále trvá ...


Zpět ...

5. 5. 2012 - XX. kolo

Olympie Kožlany - ZKZ Horní Bříza "B"     5 : 0  (3 : 0)

Kozler - Hurt - Vališ, Polcar (Štrunc Obrazek), J.Švamberg - V.Švamberg, Hora, Koura Obrazek, Vlček - Šnajdr Obrazek, Šimek Obrazek

Podruhé na jaře jsme přivítali aktuálně poslední celek tabulky a podruhé jsme si užili vcelku pohodové pětigólové vítězství.

Od úvodního hvizdu jsme převzali otěže utkání do svých rukou, rychlými kombinacemi jsme se celkem snadno dostávali do šancí, což se brzy projevilo i na skóre. Do vedení nás poslal J.Koura, který nekompromisně uklidil míč do sítě po vyražené střele Š.Šimka. A právě náš útočník nám dal klid, když využil ideální přihrávku V.Hory před prázdnou branku. Soupeř hrozil téměř výhradně ze standardních situací, ale O.Kozler byl bezchybný. Jen jedinkrát byl bezmocný, naštěstí míč po hlavičce nekrytého hráče skončil na břevně. A tak ještě do poločasu zvýšil naše vedení J.Šnajdr po krásném pasu Š.Šimka.

Po přestávce jsme několik minut tahali za kratší konec, hosté naši obranu zlobili a my jsme nebyli schopni založit kloudnou akci. Tlak soupeře naštěstí otupila akce J.Vlčka, jehož přihrávku před branku si hornobřízská obrana srazila do vlastní sítě. Pod dojmem jasného vedení jsme pak možná trochu polevili, ale soupeř z toho vytěžil snad jedinou velkou šanci, při níž O.Kozler vytáhl proti střele z malého vápna bravurní zákrok. A tak se i přes řadu dalších příležitostí (především v podání J.Šnajdra) zavlnila síť už jen jednou, když se sám před brankou nemýlil střídající L.Štrunc.


Zpět ...

12. 5. 2012 - XXI. kolo

Baník Kamenný Újezd - Olympie Kožlany     3 : 1  (0 : 0)

Kozler - Hurt - J.Švamberg (Beneš), Polcar (Štrunc), Lehner - V.Švamberg, Hora, Koura, Vlček - Šimek, Šnajdr Obrazek

Začátek utkání se nesl ve znamení vzájemného opatrného oťukávání. Domácí se dopředu příliš nehrnuli a spoléhali na vzájemnou spolupráci svých dvou útočníků. Naše hra se postupně jevila pestřejší a postupnou kombinací jsme se často dostávali na dostřel. Bohužel se nám nedařilo zakončení, většinou jsme byli proti obrannému valu málo důrazní nebo jsme akce překombinovali. Asi v největších šancích se ocitl J.Šnajdr, ale nejprve jeho nadějná hlavička mířila těsně nad a pak ho po pasu za obranu vychytal brankář. A když i J.Švamberg mířil z přímého kopu zpoza vápna těsně nad a na druhé straně naše obrana nepustila domácí do větší šance, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

V druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Bohužel do naší hry se ale postupně vkrádalo množství nepřesností a soupeř našich lehkých ztrát míče ve středu pole využíval k nebezpečným brejkům. A bohužel dva z nich proměnil, čímž prakticky rozhodl o svém vítězství. Třetí branku pak přidal z precizně zahraného přímého kopu a bylo po zápase. Ve zbývajícím čase už domácí v poklidu drželi své vedení a o náš čestný úspěch se postaral až v samotném závěru dorážkou vlastní střely J.Šnajdr.


Zpět ...

19. 5. 2012 - XXII. kolo

Olympie Kožlany - Sázavan Bezvěrov     4 : 2  (1 : 0)

Kozler - Hurt - Vališ (Beneš), Vlček, Lehner - Štrunc, Klaus Obrazek (P.Fiala), Koura, V.Švamberg Obrazek - Šimek ObrazekObrazek (Kožíšek), Šnajdr

Úvod zápasu se nesl v režii soupeře. Svým velkým důrazem nás přetlačoval a vypracoval si i několik nebezpečných šancí. Ovšem naše odpověď přišla záhy. Po rohovém kopu a následném závaru se přesně trefil R.Klaus. Vedoucí branka obraz hry změnila, najednou bylo před oběma brankami rušno. Hosté si vypracovali dvě obrovské šance - poprvé za překonaného O.Kozlera zaskočil na brankové čáře J.Koura a podruhé naštěstí skončil rychlý brejk nedůrazným zakončením z malého vápna. Na druhé straně tutovku R.Klause vychytal gólman, střela J.Koury skončila na tyči, bomba J.Šnajdra mířila těsně nad a ani další šance brankou neskončily. A tak jsme šli do kabin s nejtěsnějším vedením.

Brzy po přestávce přišla fotbalová lahůdka. J.Šnajdr nacentroval míč před branku a Š.Šimek předvedl 10 metrů od branky ukázkové nůžky - 2:0. V dalších minutách se dál bojovalo převážně ve středu hřiště bez větších šancí, pak ale hosté fatálně chybovali v rozehrávce, Š.Šimek se u lajny zmocnil míče a svůj únik téměř přes půl hřiště zakončil svým druhým gólem. Pod dojmem nadějného vedení jsme pak možná trochu polevili, Bezvěrov se dostal do tlaku a podařilo se mu utkání zdramatizovat. Čtvrt hodiny před koncem totiž rozhodčí pustil ofsajd, naše defenzíva v nouzi faulovala a po následném přímém kopu přišla přesná hlavička. A o dalších pět minut jsme znovu nepohlídali hostující hlavičkáře - tentokrát po rohu - a najednou to bylo 3:2. Soupeř samozřejmě vrhl všechny síly do útoku, ale naše obrana v čele s jistým O.Kozlerem už větší komplikace nepřipustila. Naopak naše vítězství pojistil V.Švamberg, který svým úspěšně zakončeným únikem napodobil Š.Šimka.


Zpět ...

26. 5. 2012 - XXIII. kolo

Bohemia Kaznějov - Olympie Kožlany     6 : 2  (3 : 1)

Kozler - Hurt - Vališ, J.Švamberg (Polcar), Lehner - V.Švamberg (P.Fiala), Hora (Štrunc), Koura Obrazek, Vlček - Šimek Obrazek (Beneš), Šnajdr

Slunečné počasí, pěkný pažit, téměř kompletní sestava - co víc jsme si mohli přát. Od prvního hvizdu se hrál rychlý fotbal. Domácí si počínali důrazněji a jednodušeji, většinou rychle přenášeli míč na své útočníky, s nimiž měla naše obrana dost práce. Naše protihra spočívala spíše v přízemní kombinaci, která však často končila nepřesnou finální fází. Bohužel jsme pak posadili Kaznějov na koně vlastními chybami. Do vedení šel soupeř po tečované střele z přímého kopu, po níž se míč odrazil od břevna přímo na hlavu nekrytého útočníka. A po několika dalších minutách nevyšla O.Kozlerovi klička napadajícímu soupeři a ten pohodlně do prázdné branky zvýšil na 2:0. Vzápětí nám sice vrátil naději J.Koura, který zakončil tvrdou střelou povedený brejk Š.Šimka, ovšem přestože jsme pak se štěstím vyřešili několik nepříjemných závarů, stejně jsme těsně před pauzou inkasovali potřetí po přesné střele k tyči.

Jestliže jsme věřili v kontaktní gól a tím ve zdramatizování duelu, přišel pravý opak. Ve snaze o útočení jsme špatně obsazovali soupeře, který toho využíval ke smrtícím brejkům, a po jednom z nich přišel přesný centr a ještě přesnější hlavička. V té chvíli jakoby se naše hra úplně rozpadla. Domácí nás začali válcovat, s chutí kombinovali a často nás odsuzovali do role statistů. V našem mužstvu se občas blýskli individuální akcí jen útočníci, ale jejich snaha byla většinou marná. Až za stavu 5:1 se prosadil Š.Šimek, který vystihl zpětnou přihrávku obránce a po kličce brankáři skóroval do prázdné branky. Poslední slovo měli ale domácí - jak jinak než po brejku do rozhozené defenzívy. Zbytek utkání pak byl z naší strany jeden velký zmar a jen díky lehkovážnosti kaznějovských v koncovce se už skóre nezměnilo.


Zpět ...

2. 6. 2012 - XXIV. kolo

Olympie Kožlany - Slavia Vejprnice "B"     3 : 1  (1 : 1)

Kozler - Hurt - Beneš, Polcar, Lehner - Vališ, V.Švamberg Obrazek (Vopata), Koura, Štrunc (Melichar) - Šimek ObrazekObrazek, Šnajdr (P.Fiala)

Začátek utkání se nám opět příliš nepodařil, hosté získali optickou převahu a naše zadní řady odolávaly často s vypětím všech sil. Ovšem s přibývajícími minutami se poměr sil na hřišti otočil, soupeř začal být podrážděný a tato situace vyústila ve vedoucí branku našeho mužstva. R.Vališ zakončil svou křídelní akci centrem před branku, kde V.Švamberg ve vzduchu přetlačil o hlavu vyššího brankáře. Naše radost bohužel netrvala dlouho - centrovaný míč propadl na našem vápně přímo do běhu vejprnického útočníka, toho zastavil nedovoleně L.Štrunc a nařízená penalta znamenala vyrovnání. Obraz hry se ale nezměnil, naše ofenzíva přehrávala soupeřovu obranu, řádil především J.Šnajdr, ale ani jednu ze tří svých naprostých tutovek neproměnil. A tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas se pak už nesl jen ve znamení dobývání vejprnické branky. Hosté už nebyli příliš nebezpeční, jejich hra se omezila na nepříjemné centry a nákopy. O to více se ale věnovali diskusím s rozhodčím. Jejich nervozita gradovala poté, co sudí pustil signalizovaný ofsajd po kolmici na Š.Šimka, které náš útočník využil k povedené individuální akci ve vápně zakončené přesnou střelou - 2:1. A když po několika dalších minutách překvapil stejný hráč vejprnického gólmana svižnou střelou z úhlu, bylo jasné, že máme utkání ve své moci. Ve zbytku utkání se tak na hřiště dostali ke své premiéře i dva nadějní dorostenci a mužstvo si i v pozměněné sestavě zasloužené vítězství pohlídalo.


Zpět ...

9. 6. 2012 - XXV. kolo

Baník Líně - Olympie Kožlany     4 : 5  (1 : 2)

Kozler - Hurt - Vopata (J.Švamberg), Beneš, Lehner - Melichar Obrazek (V.Fiala), Hora ObrazekObrazek, Koura, V.Švamberg (P.Fiala) - Šimek Obrazek, Šnajdr Obrazek

Na náhradní líňský pažit vyběhla v našem dresu výrazně omlazená sestava. Na soupisce figurovalo hned osm hráčů do 20 let, z toho pět dorostenců.

Přesto bylo naše mužstvo domácím od začátku vyrovnaným soupeřem a pokud se nám na malém hřišti dařila kombinace po zemi, dokonce jsme soupeře přehrávali. Líně spoléhaly spíše na individuální akce a díky výrazné výškové převaze hrozily hlavně ze vzduchu. První úspěch však slavila naše hra. J.Šnajdr se dostal ke střele z hranice vápna, po níž se brankář natahoval marně. Pak bylo více živo před naší brankou, zvonilo břevno, zvonila tyč, několik velkých šancí zmařil O.Kozler, ale pak opět uhodilo na druhé straně, když se k pohodlné dorážce dostal V.Hora. Domácím se vzápětí podařilo snížit po rohu a následné skrumáži, na druhé straně pak trefil J.Šnajdr hlavou jen břevno, takže jsme i v poločase těsně vedli.

Při odchodu do kabin se po diskusi s rozhodčím kuriózně nechal vyloučit líňský útočník, takže soupeř do druhé půle nastoupil v deseti a na hřišti se paradoxně strhla nevídaná přestřelka. Nejprve jsme rychle navýšili své vedení, když nejprve R.Vopata poslal nákop na hlavu M.Melichara, který překvapil špatně postaveného gólmana, aby se hned vzápětí po kombinaci s J.Šnajdrem zblízka prosadil Š.Šimek. Ovšem pak domácí vrhli vše do útoku, naše obrana začala zmatkovat a najednou začaly padat góly do naší sítě. Jediný líňský útočník nejprve po individuální akci snížil, pak přišel roh a nedůsledné pokrytí dorážejícího hráče a vzápětí nepozornost při rychlé rozehrávce přímého kopu na zabíhajícího hráče, kterého fauloval O.Kozler. Z nařízené penalty soupeř vyrovnal. A když po několika minutách sudí po zákroku R.Vopaty nařídil další penaltu, vypadalo to zle nedobře. Tentokrát nás však O.Kozler podržel, střelu kryl a utnul tak naši krizi. Opět jsme se vrátili do hry a brzy i do vedení. Po faulu na J.Šnajdra přišla totiž penalta i na druhé straně a V.Hora se nemýlil. Ve zbytku utkání jsme zpevnili obranu, už jsme nepřipustili výraznější komplikace a v bláznivém utkání jsme na poslední chvíli urvali první jarní venkovní body.


Zpět ...

16. 6. 2012 - XXVI. kolo

Olympie Kožlany - TJ Nečtiny     4 : 3  (2 : 2)

Kozler - Hurt - Vlček, J.Švamberg, Lehner - V.Švamberg (Vopata), Hora, Koura, Štrunc (Melichar) - Šimek Obrazek, Šnajdr ObrazekObrazekObrazek (P.Fiala)

K poslednímu utkání sezóny k nám přijel druhý celek tabulky, který měl ještě teoretickou šanci na postup. Začátek utkání ale vůbec nenasvědčoval tomu, že by se Nečtiny chtěly rvát o vítězství. Jejich prostupnou obranu jsme zle provětrávali a nebýt naší tragické koncovky, mohlo být brzy po zápase. J.Koura však po ideálním centru V.Švamberga netrefil z malého vápna branku, Š.Šimek a J.Šnajdr pak neuspěli v samostatných nájezdech, ale nakonec jsme přece šli do vedení, když Š.Šimek napodruhé zachoval chladnou hlavu. Bohužel jsme se neradovali dlouho - tvrdou střelu z přímého kopu O.Kozler jen vyrazil k nohám hostujícího hráče, který dorážku procedil přes ruce našeho gólmana. Po vyrovnání pokračovala otevřená partie, o šance nebyla nouze na obou stranách, ale do vedení jsme šli opět my, když V.Hora nezištně našel na malém vápně osamoceného J.Šnajdra. Ovšem těsně před přestávkou hosté znovu vyrovnali po kolmici za obranu a důrazné koncovce.

V druhé půli se obraz hry nezměnil a diváci se snad nenudili. Naše šance na vítězství stouply po další podařené akci J.Šnajdra a mohlo být i veseleji, když další brejk uťal nečtinský gólman faulem na Š.Šimka. Jenže L.Štrunc nařízenou penaltu neproměnil, a když vzápětí stejný hráč spálil další gólovku, přišla na druhé straně hrubka T.Hurta, kterou po samostatném nájezdu soupeř přetavil ve vyrovnání. Za stavu 3:3 pak už obě mužstva zpevnila defenzívu a vše spělo k penaltovému rozstřelu. Ovšem 5 minut před koncem předvedl nádhernou individuální akci J.Šnajdr, zblízka tváří v tvář brankáři završil svůj hattrick a rozhodl tak o našem zaslouženém vítězství.


Zpět ...