Jdi na obsah Jdi na menu
 

 


OKRESNÍ PŘEBOR 2012/2013

 1.  Bohemia Kaznějov
 18 - 3 - 1 - 4
 82 : 29
 61
 (+22)
 2.  Tatran Třemošná
 15 - 6 - 3 - 2
 97 : 40
 60
 (+21)
 3.  TJ Nečtiny
 14 - 4 - 3 - 5
 73 : 48
 53
 (+14)
 4.  OLYMPIE KOŽLANY
 13 - 1 - 6 - 6
 68 : 40
 47
 (+8)
 5.  Slavia Vejprnice "B"
 10 - 6 - 3 - 7
 43 : 44
 45
 (+6)
 6.  Sázavan Bezvěrov
 11 - 4 - 2 - 9
 58 : 39
 43
 (+4)
 7.  Sokol Plasy
 8 - 3 - 4 - 11
 50 : 59
 34
 (-5)
 8.  Baník Líně
 9 - 3 - 1 - 13
 60 : 74
 34
 (-5)
 9.  Sokol Kozolupy
 9 - 2 - 3 - 12
 50 : 73
 34
 (-5)
 10.  FK Ledce
 7 - 2 - 8 - 9
 61 : 57
 33
 (-6)
 11.  Sokol Dolní Bělá
 5 - 8 - 2 - 11
 41 : 57
 33
 (-6)
 12.  Sokol Manětín
 8 - 1 - 3 - 14
 51 : 79
 29
 (-10)
 13.  Viktoria Úlice
 6 - 1 - 3 - 16
 31 : 84
 23
 (-16)
 14.  Baník Kamenný Újezd
 4 - 1 - 3 - 18
 41 : 83
 17
 (-22)
           


Zpět na přehled sezón ...


 

VÝSLEDKY

 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Manětín  6:1 (3:0)  4:2 (1:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slavia Vejprnice "B"  0:2 (0:1)  0:0 (0:0) - pen. 3:4  
 OLYMPIE KOŽLANY - Tatran Třemošná  2:2 (1:2) - pen. 3:4  0:3 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Dolní Bělá  2:2 (1:1) - pen. 1:3  2:1 (2:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Kozolupy  6:1 (2:1)  4:2 (2:2)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Viktoria Úlice  5:0 (2:0)  0:0 (0:0) - pen. 3:2  
 OLYMPIE KOŽLANY - FK Ledce  4:2 (4:0)  5:3 (2:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Baník Kamenný Újezd  0:1 (0:1)  5:2 (2:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Plasy  6:1 (4:1)  2:0 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sázavan Bezvěrov  1:1 (1:0) - pen. 3:4  0:3 (0:2)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Bohemia Kaznějov  4:4 (2:2) - pen. 3:5  0:1 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Baník Líně  3:2 (1:1)  5:1 (2:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - TJ Nečtiny  1:1 (1:1) - pen. 5:6  1:2 (1:2)  
       

 

 




25. 8. 2012 - I. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Manětín     6 : 1  (3 : 0)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg Obrazek (Vopata), Lehner Obrazek - Melichar, Šnajdr ObrazekObrazek, Koura, Štrunc (V.Fiala) - Vališ (P.Fiala), Šimek ObrazekObrazek

Premiéru v novém ročníku jsme absolvovali proti loňskému účastníkovi I.B třídy z Manětína, takže jsme logicky očekávali těžký zápas. Ovšem už od úvodního hvizdu bylo jasné, že naše obavy byly možná zbytečné. Od začátku jsme diktovali tempo hry, ale především jsme byli běhavější a přímočařejší. Nákopy na rychlé manětínské útočníky nám sice zpočátku dělaly problémy, ale postupem času jsme se s tím vyrovnali a když už se rodila šance, O.Kozler byl na místě. To na druhé straně se záhy diváci dočkali. J.Šnajdr našel z přímého kopu přesným centrem hlavu volného V.Lehnera, který nezaváhal. Brzy na to pronikl do vápna Š.Šimek a jeho přesnou přihrávku z metru uklidil do prázdné branky J.Šnajdr. A když předvedl fotbalovou parádu J.Švamberg, který se z 20 metrů přímo ze vzduchu trefil přesně k tyči, bylo prakticky rozhodnuto. V závěru poločasu mohl ještě zvýšit opět J.Šnajdr, ale penaltu nařízenou za faul gólmana na pronikajícího Š.Šimka neproměnil.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. My jsme mohli hrát v klidu, zvlášť když se brzy vysmekl Š.Šimek manětínskému stoperovi a z úniku nedal brankáři šanci. Pak přišly drobné komplikace. Nejprve po sporné ruce J.Koury kopali penaltu i hosté, míč však poslali mimo. Pak se ale přecejen radovali z čestného úspěchu po individuální akci a přesné střele k tyči. To ale bylo z jejich strany vše a skóre naopak po chybách brankáře pečetili Š.Šimek a J.Šnajdr.


Zpět ...

2. 9. 2012 - II. kolo

Slavia Vejprnice "B" - Olympie Kožlany     2 : 0  (1 : 0)

Štrunc - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Melichar, Koura, Šnajdr, V.Fiala (P.Fiala) - Šimek, V.Švamberg

Na neoblíbené vejprnické hřiště, kde se nám dlouhodobě příliš nedaří, jsme vyrazili pouze ve 12 lidech a navíc bez brankáře. Přesto se nám v úvodu podařilo vypracovat si lehkou převahu, ovšem do koncovky jsme se dostávali obtížně. Kromě několika nepřesných pokusů stojí za zmínku šance Š.Šimka, jehož pohotovou střelu k tyči vychýlila ze směru šťastná teč jednoho z obránců. Postupně se osměloval i soupeř, když hrozil hlavně z centrovaných míčů, po nichž často docházelo před L.Štruncem k nepříjemným závarům. Do vedení šli ale domácí po bombě z 25 metrů, která před naším gólmanem zaplavala a skončila v síti. Tento průběh - tak typický pro naše zápasy ve Vejprnicích - nás vyburcoval k větší aktivitě, ale do jediné větší příležitosti se dostal až těsně před přestávkou V.Švamberg, jehož tvrdou střelu brankář se štěstím vyrazil.

Druhá půle se od začátku nesla ve znamení naší úporné snahy o prolomení vejprnické defenzívy, bohužel nám s postupujícím časem ubývaly síly i invence. Když už jsme se do nebezpečného prostoru dostali, chyběla přesnost, větší důraz i trocha štěstí. Domácí si vystačili s nákopy na útočníky, kteří se několikrát dostali do brejku, naštěstí bez lepšího zakončení. V samotném závěru se ale pojistky přecejen dočkali, když skórovali hlavou po rohovém kopu. Nastavení pak už přineslo pouze vyloučení soupeřova útočníka po kontaktu se Š.Šimkem, což už však na konečný výsledek žádný vliv nemělo.


Zpět ...

8. 9. 2012 - III. kolo

Olympie Kožlany - Tatran Třemošná     2 : 2  (1 : 2)


penalty 3 : 4

 

Remiš - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Vališ (Melichar), Koura, Šnajdr Obrazek, V.Švamberg (Frank) - Klaus (Štrunc), Šimek Obrazek (V.Fiala)

V úvodních minutách utkání panoval v našich řadách možná až příliš velký respekt před mužstvem, které nám v minulé sezóně připravilo dva debakly. Obraně dělali rychlí a techničtí útočníci problémy, a pokud soupeř kombinoval po zemi, dostávali jsme se pod tlak. Naštěstí ale většinou létaly na naši půlku dlouhé pasy, s nimiž si naši hlavičkáři vesměs poradili. A tak vystrčili růžky i naši útočníci a hned z první šance udeřilo. Š.Šimek si naběhl na kolmici R.Klause a chladnokrevně zavěsil. Bohužel hned po rozehrání chybovali naši stopeři, útočník si šikovně došel pro faul a hosté z penalty vyrovnali. Po pár minutách si tentýž útočník při autovém vhazování zaběhl za obranu a tvrdou ranou prostřelil L.Remiše. Z rychlého obratu jsme se brzy oklepali, postupně jsme se soupeři minimálně vyrovnali a vypracovali si několik nadějných příležitostí. Ovšem když Š.Šimek po faulu na vlastní osobu zahodil i penaltu a V.Švamberg zblízka minul prázdnou branku, šli jsme do kabin s jednogólovým mankem.

Po přestávce pokračoval boj o každý metr hřiště. Třemošná byla možná fotbalovější, ale my jsme si svou bojovností a zarputilostí vynutili mírnou převahu. A nakonec jsme se dočkali vyrovnání, když další penaltu opět po faulu na Š.ŠimkaJ.Šnajdr proměnil. V.Lehner pak vstřelil hlavou i třetí gól, ale sudí jej pro domnělý ofsajd neuznal. Cítili jsme křivdu, ale bojovali dál. Bohužel s blížícím se závěrem se už blýskalo spíše před naší brankou, ale náš gólman nás při svém debutu několika parádními zákroky podržel. A tak došlo na penaltový rozstřel, v němž jsme tentokrát neuspěli a dodatečný bod si odvezli hosté.


Zpět ...

13. 9. 2012 - X. kolo

Olympie Kožlany - Sázavan Bezvěrov     1 : 1  (1 : 0)


penalty 3 : 4

 

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Štrunc (Melichar), Koura, Šnajdr Obrazek, V.Švamberg - Klaus, Šimek

Na žádost našeho soupeře bylo vzájemné utkání přeloženo z posledního říjnového víkendu na zářijový čtvrteční podvečer. Přesto jsme se proti aktuálně vedoucímu mužstvu soutěže sešli téměř v nejsilnější sestavě. Úvodní minuty patřily Bezvěrovu. Naše obrana měla plné ruce práce s vyššími, rychlými a důraznými útočníky, naštěstí nás držel O.Kozler, který předvedl několik těžkých zákroků. Postupně jsme tlak hostů trochu otupili, zpřesnili rozehrávku a přišly šance i na druhé straně. Několik nadějných akcí se neujalo, až přišla rychlá kombinace středem, po níž se dostal míč na hranici vápna k volnému J.Šnajdrovi, který udělal kličku i gólmanovi a z velkého úhlu mířil přesně. Vstřelená branka nás povzbudila, ale ve zbytku poločasu byl k vidění spíš boj než nějaká fotbalová krása.

Po pauze se na vlhkém terénu obraz hry příliš nezměnil. S nervózním soupeřem jsme válčili o každý metr hřiště, postupně hra častým kouskováním ztrácela na plynulosti, ale o vzruch nebyla nouze. Bohužel úspěšnější nakonec byli hosté, když se zblízka hlavou prosadil vysoký útočník. Nakonec mohla obě mužstva strhnout vítězství na svou stranu. Nejprve v souboji s naším gólmanem dorážel bezvěrovský hráč do prázdné branky, naštěstí sudí pískal ofsajd. O několik minut později pak na druhé straně oblouček J.Šnajdra po průniku do vápna skončil na břevně. A když jsme nevyužili ani krátkou přesilovku po vyloučení soupeře, podruhé během týdne došlo na penalty a bohužel podruhé se stejným výsledkem.


Zpět ...

15. 9. 2012 - IV. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Dolní Bělá     2 : 2  (1 : 1)


penalty 1 : 3

 

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Vališ (V.Fiala), Koura Obrazek, Šnajdr Obrazek, Štrunc (Frank (V.Švamberg)) - Klaus (Tupý), Šimek

Pouhé dva dny po náročném utkání s Bezvěrovem nás čekala běhavá Dolní Bělá. A zpočátku také byli hosté živější, příliš nás nepouštěli do hry, naštěstí ale naše obrana pracovala většinou spolehlivě. My jsme se snažili hrát jednoduše na brejky, což na soupeře docela platilo, bohužel Š.Šimek dva své nájezdy nevyužil. Přesto jsme nakonec šli do vedení, když náš útočník tentokrát unikl po křídle a jeho nadýchaný centr nekompromisně poslal do sítě J.Koura. Vedoucí branka nás povzbudila, vyrovnali jsme hru a byli nebezpečnější. Bohužel jsme ale soupeři nabídli snadné vyrovnání - centrovaný míč do vápna jsme nechali propadnout na nejmenšího hráče, který hlavou z malého vápna mířil přesně k tyči.

Po přestávce pokračovala obě mužstva v kombinační hře, bohužel nám evidentně mnohem rychleji docházely síly. A když přišel další laciný gól v naší síti, když O.Kozlerem vyražený míč poslal dolnobělský hráč snad ze 40 metrů přímo pod břevno opuštěné branky, na zvrat už to moc nevypadalo. Přesto jsme si v závěru ještě vypracovali tlak, ale V.Lehner trefil hlavou tyč, J.Šnajdr volejem zblízka bezmocného brankáře, tentýž hráč pak z 20 metrů břevno a osamocený V.Švamberg z 10 metrů mířil těsně vedle. Nakonec se ale dočkal aktivní J.Šnajdr, který svůj průnik zakončil přesnou střelou k tyči. A tak došlo potřetí během týdne na penalty, jejichž prokletí trvá - i potřetí jsme selhali.


Zpět ...

22. 9. 2012 - V. kolo

Sokol Kozolupy - Olympie Kožlany     1 : 6  (1 : 2)

Kozler - Hurt - J.Švamberg, Koura, Lehner - Štrunc Obrazek, V.Švamberg Obrazek (P.Fiala), Tupý Obrazek, Frank (V.Fiala) - Klaus, Šnajdr ObrazekObrazekObrazek

Přicházející podzim vyřadil ze sestavy několik marodů, což si vynutilo přesuny v sestavě a byli jsme zvědavi, jak se se svou úlohou popasují oba 16tiletí střední záložníci. V úvodu utkání se celé mužstvo trochu hledalo, ale ani soupeř nebyl příliš nebezpečný, pokud jsme pokryli kombinace jejich útočníků. Postupně jsme zpřesnili hru, přidali na důrazu a začali využívat postranních prostorů a relativní volnosti, kterou domácí nabízeli našim ofenzivním hráčům. Především s J.Šnajdrem si nevěděli rady, ale ten si dlouho nemohl srovnat mířidla. Ale nakonec nás přecejen po přímočaré akci poslal do vedení. Ovšem vzápětí Kozolupy vyrovnaly, když jsme po chybě v rozehrávce nechytili pas za obranu a zabíhajícímu útočníkovi se v souboji s O.Kozlerem míč odrazil od nohy do sítě. Přesto jsme byli v této fázi lepší, přicházely další šance a chvíli před pauzou se po dalším brejku prosadil V.Švamberg.

Po přestávce jsme očekávali snahu domácích o vyrovnání, ale ti brzy vyrobili fatální chybu na vlastním vápně a osamocený L.Štrunc se štěstím jejich nabídky využil. Soupeř pak otevřel hru, chvílemi nás zatlačil, ale větší nebezpečí znamenaly jen dva přímé kopy zpoza šestnáctky. Na druhé straně naopak otevřená obrana nestačila zachytávat naše smrtící brejky. J.Šnajdr dvěma akcemi do prázdné branky završil hattrick a o výsledku bylo rozhodnuto. V závěru, kdy jsme kontrolovali hru, pak ještě dal výsledku konečnou podobu po závaru v kozolupském vápně svým premiérovým gólem L.Tupý.


Zpět ...

29. 9. 2012 - VI. kolo

Olympie Kožlany - Viktoria Úlice     5 : 0  (2 : 0)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg (Štrunc), Lehner - Tupý (V.Fiala), Koura Obrazek, Šimek Obrazek (Vopata), V.Švamberg (Melichar) - Klaus Obrazek (P.Fiala), Šnajdr ObrazekObrazek

Povzbuzeni vysokou výhrou z Kozolup jsme přivítali nováčka soutěže, který uzavíral průběžnou tabulku. A brzy jsme začali plnit roli favorita. Nezkušení hosté se sice snažili držet v kombinaci krok, ale směrem dopředu se vůbec neprosazovali. Naopak těžko zachytávali naši rozehrávku, celkem snadno jsme se dostávali do blízkosti soupeřovy branky a bylo jen otázkou času, kdy se nějaká šance ujme. Stalo se po rozehraném přímém kopu, kdy Š.Šimek našel na malém vápně volného J.Šnajdra, který v pokleku hlavou otevřel skóre. Pak měl ale dlouho navrch úlický gólman - zneškodnil nájezdy Š.Šimka a V.Švamberga, neuvěřitelně vychytal i L.Tupého. Až na něj nakonec vyzrál J.Koura přesným volejem z vápna. Soupeř si vypracoval jedinou šanci, kterou však zlikvidoval pohotovým vyběhnutím O.Kozler.

Po přestávce jsme už hru měli zcela pod kontrolou. Diváci viděli řadu pohledných akcí, ať už po povedených souhrách nebo po standardních situacích. Třetí branku přidal Š.Šimek, který se štěstím konečně uspěl tváří v tvář brankáři. Pak si ale role opět vyměnili, když po totálním vyšachování úlické obrany mířil náš střelec brankáři do protipohybu, ten ale stačil nechat míči v cestě svou patu. Na střelu J.Šnajdra o chvíli později už ale nedosáhl. Ještě jednou se hostující gólman vytáhl, když zpod břevna vytěsnil pumelici J.Švamberga, ale po následném rohu uzavřel skóre hlavou R.Klaus. Soupeř se během druhé půle prakticky k ničemu nedostal a pětigólový příděl byl pro něj ještě milosrdný.


Zpět ...

6. 10. 2012 - VII. kolo

FK Ledce - Olympie Kožlany     2 : 4  (0 : 4)

Kozler - Hurt (86. Frank) - Beneš, J.Švamberg, Lehner Obrazek - Tupý (70'), Koura, Šimek (77. V.Fiala), V.Švamberg Obrazek (89. P.Fiala) - Klaus Obrazek (73. Štrunc), Šnajdr Obrazek

Během týdne nás čekal i druhý nováček, tentokrát jsme vyběhli na skvěle připravený pažit v Ledcích. Domácí začali bez respektu, jejich rychlý přechod do útoku nám občas dělal problémy, naštěstí jsme ale tvrdě trestali chyby ledecké obrany. Š.Šimek ještě po ideálním uvolnění od J.Šnajdra mířil vysoko nad, v 8. min. jsme už ale udeřili. Na nepodařenou střelu Š.Šimka nejlépe zareagoval R.Klaus a sám proti brankáři nezaváhal. Čtvrthodinu nato jsme od soupeře dostali dárek, když malá domů našla na vápně zapomenutého J.Šnajdra, pro něhož nebylo těžké obejít gólmana a skórovat do prázdné. Ledce se nevzdávaly, ale v cestě jim stál jistý O.Kozler. A když už byl po rohu překonán, stál na brankové čáře J.Koura. Definitivní klid nám pak dal závěr poločasu. Ve 42. min. střílel J.Švamberg z přímého kopu do břevna a odražený míč poslal hlavou z malého vápna do odkryté branky nehlídaný V.Lehner. O dvě minuty později pak po kolmici od J.Švamberga běželi V.Švamberg a Š.Šimek proti jedinému obránci, na vápně si vyměnili míč a prvně jmenovaný s přehledem překonal bezmocného brankáře. To už bylo na některé domácí hráče i funkcionáře příliš. Pustili se do rozhodčího, který většinou (a správně) ignoroval permanentně zdvižený praporek soupeřova pomezního, až si nakonec domácí kapitán vykoledoval červenou kartu.

Druhý poločas jsme si chtěli v klidu užít, ale místo toho jsme si ho hned v úvodu náramně zkomplikovali. Domácí totiž ani v deseti nesložili zbraně a za naši bohorovnost nás brzy trestali. Nejprve ve 48. min. obrali o míč váhajícího T.Hurta a samostatný nájezd s přehledem proměnili. Za dalších 5 minut se v závaru před brankou trefil míčem do vlastní ruky M.Beneš a sudí v rozporu s jasnou definicí takové situace jako "nepenaltové" pokutový kop nařídil - 2:4. Ledeckým narostla křídla, my jsme naopak byli jako opaření. Navíc se v 70. minutě srovnal i početní stav, když byl po druhé žluté kartě vyloučen L.Tupý. Naštěstí jsme se postupně oklepali, a ikdyž se nám nedařilo navázat na výkon z první půle a soupeř měl opticky navrch, do větší šance jsme ho už nepustili. Naopak jsme mohli z několika brejků vedení pojistit, což se sice nepodařilo, ale vítězství jsme si už vzít nenechali.


Zpět ...

13. 10. 2012 - VIII. kolo

Olympie Kožlany - Baník Kamenný Újezd     0 : 1  (0 : 1)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - V.Švamberg, Tupý, Koura, Frank - Štrunc (V.Fiala), Šnajdr

Po střeleckých hodech v uplynulých zápasech jsme věřili v jejich pokračování, ovšem mladé mužstvo Kameňáku nás vyvedlo z omylu. Bohužel jsme nezachytili začátek, nechávali jsme soupeři příliš prostoru ve středu pole a po několika minutách přišel trest, když po křídelní akci skóroval z malého vápna zcela volný hostující kapitán. Branka s námi dost otřásla, chyběl pohyb, důraz i odvaha něco vymyslet. Až příliš byla znát absence marodů Š.Šimka a R.Klause. Naše ofenzivní pokusy byly stereotypní a obrana soupeře nám toho moc nedovolila. A když už jsme se dostali k ohrožení branky, stál nám v cestě jistý gólman - tak jako v případě hlavičky V.Lehnera nebo při nebezpečné dorážce V.Švamberga.

Po přestávce pokračovala naše snaha o vyrovnání. Postupně jsem si vytvořili tlak, snažili se před branku dostat jakýmkoliv způsobem, ale dnes nám v koncovce nebylo přáno. Tradiční pokusy J.Šnajdra o průnik do vápna defenzíva Kameňáku obětavě likvidovala, a tak se nejnebezpečnější střely starali jiní. Bohužel gólovou hlavičku V.Lehnera z malého vápna brankář bravurně vytěsnil, stejně jako podařenou střelu L.Tupého. V dalších šancích jsme se potýkali s nepřesnou koncovkou a hostům tak stačilo bořit naši hru, kouskovat utkání a tu a tam vyrazit do brejku. Kýžené vyrovnání pak v závěru nepřinesla ani křečovitá hra vabank.


Zpět ...

20. 10. 2012 - IX. kolo

Sokol Plasy - Olympie Kožlany     1 : 6  (1 : 4)

Kozler - Hurt - Beneš Obrazek, J.Švamberg Obrazek, Koura - V.Švamberg (85. P.Fiala), Tupý, Šimek ObrazekObrazek, Frank - Vališ (68. Štrunc), Šnajdr ObrazekObrazek (82. V.Fiala)

Loňský účastník I.B třídy se letos trápí, čehož jsme chtěli využít k nápravě zaváhání z minulého týdne. Na výborném vlhkém pažitu se od počátku hrál rychlý kombinační fotbal. V úvodu měli více ze hry domácí, několikrát se dostali k zakončení, ovšem bez gólového efektu. Naše hra se ale brzy zlepšila a krátkými přihrávkami jsme začali soupeře přehrávat. Přesto jsme v této fázi utkání paradoxně inkasovali, když po našem autu u plaské branky přišel v 15. min. brejk, který útočník zakončil lobem přes vyběhnuvšího O.Kozlera. Naštěstí mělo vedení soupeře jepičí život. Hned po 3 minutách totiž zahrál obránce ve vápně rukou a J.Šnajdr z penalty vyrovnal. A když v 25. min. po rychle rozehraném rohovém kopu přidal pohotovou dorážkou druhý gól M.Beneš a stejným způsobem skóroval ve 40. min. J.Šnajdr, byli domácí zralí na ručník. A to plaský gólman mezitím čaroval při střele L.Franka a po pokusu J.Šnajdra mu pomohla tyč. Na střelu Š.Šimka po úniku ve 43. min. už ale nestačil.

Do druhé půle však domácí vlétli jako uragán. Na dlouhé minuty nás zatlačili do hluboké defenzívy, před naši branku létal jeden centr za druhým, ale přestože několikrát chybělo jen málo, O.Kozler za svá záda žádný míč nepustil. A když po ojedinělém brejku v 65. min. překonal špatně vyběhnutého brankáře opět Š.Šimek, bylo rozhodnuto. Zbytek utkání se pak už jen dohrával, přičemž naše vítězství v 85. min. pečetil dalekonosnou střelou J.Švamberg.


Zpět ...

3. 11. 2012 - XI. kolo

Bohemia Kaznějov - Olympie Kožlany     4 : 4  (2 : 2)


penalty 5 : 3

 

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Koura - V.Švamberg, Tupý Obrazek (P.Fiala), Šimek ObrazekObrazekObrazek (V.Fiala), Frank - Klaus (Štrunc), Šnajdr

Na hřiště zatím suverénního lídra soutěže jsme nastoupili v téměř stejné sestavě jako v Plasích. Obě mužstva za sebou měla dvoutýdenní přestávku - my jsme měli předehráno, Kaznějov nehrál kvůli sněhové nadílce. A na výborném pažitu jsme hned v úvodu ukázali, že to s námi domácí nebudou mít lehké. Ačkoliv se snažili nás zatlačit, hned po pár minutách vyslal J.Šnajdr do brejku Š.Šimka, který se nemýlil. Teprve druhá (!!!) podzimní inkasovaná branka na vlastním hřišti soupeře opařila, bohužel brzy přišlo trochu laciné vyrovnání z penalty za zbytečný faul L.Franka. Vedení na naši stranu ale strhl opět důsledný Š.Šimek, který potrestal chybu kaznějovské obrany v malém vápně. První půle ale skončila smírně - po naší chybě v rozehrávce přišla rychlá křídelní akce a překvapivá tvrdá střela z úhlu.

Po pauze pokračovala až na několik hluchých míst zajímavá a dramatická podívaná. Š.Šimek totiž po dalším brejku za obranu završil svůj hattrick a domácím nezbývalo, než vrhnout vše do útoku. O.Kozler dlouho odolával, jeho dva zákroky po přímých kopech snesly nejpřísnější měřítka. Ale když jsme ani my nevyužili několik nadějných šancí ke zvýšení náskoku, přišla další chyba v rozehrávce, kaznějovský brejk a úspěšné zakončení - 3:3. Deset minut před koncem si pak vybral náš gólman slabší chvilku, když mu propadla rukavicemi nepříliš tvrdá střela z vápna, a vypadalo to špatně. Naštěstí ho v závěru napodobil i jeho protějšek po střele L.Tupého a zápas asi spravedlivě dospěl k penaltovému rozstřelu. V něm jsme už tradičně neuspěli, když o výsledku rozhodl jediný neúspěšný pokus.


Zpět ...

10. 11. 2012 - XII. kolo

Olympie Kožlany - Baník Líně     3 : 2  (1 : 1)

Kozler - Hurt - Beneš (cca 87'), J.Švamberg, Lehner Obrazek - Tupý ObrazekObrazek, Šimek, Koura, Frank (V.Fiala) - Klaus (Štrunc), Šnajdr

V posledních našich zápasech s Líněmi padalo pravidelně hodně branek, takže i poslední letošní domácí utkání slibovalo útočný fotbal. A bylo tomu tak. Obě mužstva se tlačila dopředu, přičemž více šancí se urodilo před hostujícím brankářem. Bohužel jsme měli vychýlenou mušku nebo chyběla přesnější finální přihrávka. Soupeř vyprodukoval dvě nebezpečnější střely, ale nakonec skóroval první. Po přímém kopu ze strany jsme při bránění zaspali a O.Kozler byl proti důrazné dorážce pod břevno bezmocný. Naštěstí se nám do přestávky podařilo alespoň vyrovnat. Š.Šimek se dostal do brejku, tváří v tvář gólmanovi neuspěl, ale zabojoval o odražený míč, byl faulován a z následného přímého kopu našel J.Švamberg přesně hlavu V.Lehnera, který se nemýlil.

Po pauze jsme postupně získávali převahu, kterou jsme nakonec přetavili v rozhodující náskok. Po podařené kombinaci ve vápně se na penaltě dostal k míči L.Tupý, pohybem oklamal obránce a chladnokrevně zamířil k tyči. A když po několika minutách stejný hráč zakončil zblízka rychlou akci J.Šnajdra, vypadalo to na poklidný závěr utkání. Bohužel zhruba pět minut před koncem přehnal svůj důraz M.Beneš a po zbytečné kose viděl červenou kartu. Navíc po následném přímém kopu hosté hlavou snížili. Nejtěsnější vítězství se nám ale pak už podařilo udržet a potěšit tak hrstku promrzlých nejvěrnějších diváků.


Zpět ...

17. 11. 2012 - XIII. kolo

TJ Nečtiny - Olympie Kožlany     1 : 1  (1 : 1)


penalty 6 : 5

 

Kozler - Hurt - Štrunc, J.Švamberg, Koura - V.Švamberg, Tupý, Šimek Obrazek, Frank - V.Fiala (P.Fiala), Šnajdr

Podzimní část sezóny jsme zakončili za studeného podzimního počasí na rozbahněném hřišti v Nečtinech. Od úvodu byl k vidění spíše boj, souvislejší kombinaci komplikoval těžký terén. Domácí vsadili tradičně na důraz, bohužel těžko snášeli podobnou hru z naší strany, takže pořád diskutovali s rozhodčím i s námi. Nicméně tu a tam byla k vidění i podařená akce. Zpočátku jsme byli nebezpečnější my, ale nejprve jsme si seřizovali mířidla, a pak jsme nechávali vynikat soupeřova brankáře. Ten se vyznamenal především po pohotové tvrdé střele J.Šnajdra z 10 metrů. A tak šly do vedení Nečtiny, když jsme zapomněli na volného hráče před vápnem a na jeho podařenou střelou byl O.Kozler krátký. Naštěstí hned po několika minutách přišlo vyrovnání, když důrazný V.Švamberg připravil snadnou pozici pro Š.Šimka.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Domácí nás ale při hře na "svou" branku postupně zatlačili, nebezpečně centrovali a několikrát se po kolmicích za obranu dostali do nebezpečných šancí. Naštěstí byli v koncovce nedůrazní a náš gólman odolával. A když už byl překonán, zaskočil na brankové čáře obětavým zákrokem J.Koura. Nečtinští vehementně reklamovali jeho ruku a dožadovali se penalty a vyloučení, ale marně. Naopak mohli vděčit neuvěřitelné benevolenci rozhodčího, že za protesty nikoho nevyloučil. Branku tak už diváci neviděli a došlo stejně jako vloni na penalty. A ikdyž jsme rozstřel dovedli až do sedmé série, opět jsme zakletí neprolomili a popáté jsme prohráli.


Zpět ...

30. 3. 2013 - XV. kolo

Olympie Kožlany - Slavia Vejprnice "B"     0 : 0  (0 : 0)


penalty 3 : 4

 

Kozler - Koura - Beneš, J.Švamberg, Lehner - V.Švamberg, Šimek, Tupý, Frank (Štrunc) - Kožíšek, Šnajdr

Zima ne a ne skončit, takže i po odložení kompletního prvního jarního kola jsme museli vzít zavděk azylem na žihelské umělce.

Naše utkání s Vejprnicemi tradičně moc branek nenabízí a od úvodního hvizdu bylo jasné, že ani dnes tomu nebude jinak. Na obou stranách kralovaly obrany a co prošlo, pochytali gólmani. Více práce měl v první půli ten vejprnický. Odvážným vyběhnutím zmařil dvě obrovské šance Š.Šimkovi, zneškodnil gólovou dorážku V.Lehnera a když už ho Z.Kožíšek chytrým lobem překonal, skončil míč na tyči opuštěné branky.

Po přestávce se hrál ještě urputnější fotbal, který často bolel. Naši útočníci se už bohužel prosazovali jen sporadicky a více vzruchu bylo k vidění před naší brankou. Obrana naštěstí pracovala spolehlivě. Několik minut před koncem přišlo jediné její vážnějším zaváhání, když nezachytila ofsajdem zavánějící kolmici, po níž hostující útočník postupoval sám O.Kozlera. Ten naštěstí vyrazil gólovou střelu nohou a zachránil nám bod.

V penaltovém rozstřelu jsme měli nakročeno k prvnímu vítězství, když jsme ve čtvrté i v páté sérii mohli rozhodnout, ale nakonec jsme znovu dodatečný bod věnovali soupeři.


Zpět ...

6. 4. 2013 - XVI. kolo

Tatran Třemošná - Olympie Kožlany     3 : 0  (0 : 0)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - V.Švamberg, Koura, Tupý (P.Fiala), Frank - Kožíšek, Štrunc

Po loňském sedmigólovém výprasku jsme do Třemošné cestovali s respektem, navíc ze zdravotních důvodů chyběli Š.Šimek s J.Šnajdrem a mladíci měli v nohách dopolední zápas dorostu. Bylo tedy jasné, že naše taktikou bylo dobře bránit a snažit se využít sebemenší šance k ohrožení branky. Podle očekávání se domácí od začátku tlačili dopředu a často se dostávali do zakončení, naštěstí byli většinou dost nepřesní. A když už branku trefili nebo poslali nebezpečný centr, byl na místě spolehlivý O.Kozler. Na druhé straně nám třemošenská defenzíva občas nechala dost prostoru ke kombinaci, ale do koncovky jsme se až na výjimky prakticky nedostali. A tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Nám však bohužel rychleji docházely síly, už jsme nedokázali podržet déle míč na svých kopačkách a s postupujícím časem jsme zcela přestali být nebezpeční směrem dopředu. Přesto jsme dlouho drželi příznivý stav, až soupeře vysvobodila situace, po níž jsme cítili trochu křivdu. Rozhodčí totiž přehlédl ostrý faul na L.Tupého, po následném útoku přišel faul M.Beneše ve vápně a proměněná penalta. Navíc náš záložník musel střídat. Vedení Třemošnou uklidnilo a když po podařené střele z 20 metrů skončil míč v naší síti podruhé, bylo rozhodnuto. Zápas se pak už jen dohrával, přičemž domácí své vítězství ještě navýšili po hlavičce a následné dorážce z brankové čáry.


Zpět ...

13. 4. 2013 - XVII. kolo

Sokol Dolní Bělá - Olympie Kožlany     1 : 2  (0 : 2)

Kozler - Hurt - Beneš, Koura, Lehner - Štrunc (Vališ), V.Švamberg Obrazek, Tupý (P.Fiala), Frank - Kožíšek (V.Fiala), Šnajdr Obrazek

V Dolní Bělé jsme chtěli konečně protrhnout dosavadní jarní střeleckou mizérii a to se podařilo velice brzy. Hned při první akci si J.Šnajdr naběhl za obranu na centr Z.Kožíška a nekompromisně skóroval. Pro domácí nic příjemného, nám se naopak hned dýchalo lépe. Soupeř měl na nerovném hřišti problémy s kombinací a dlouhé nákopy s přehledem likvidovala naše obrana. To naše akce byly nebezpečnější. Nejprve sice J.Šnajdr v podobné situaci jako při svém gólu tentokrát neuspěl, ale po půlhodině hry V.Švamberg kopl roh tak, že míč skončil za zády překvapeného gólmana. A náš záložník mohl vzápětí skóre ještě navýšit, ale míč z jeho hlavy skončil na tyči. Na druhé straně v závěru poločasu zvonila konstrukce branky hned dvakrát, jednou po nepodařeném centru a podruhé po přímém kopu, ale to byly asi jediné větší nepříjemnosti v našem vápně.

Po přestávce domácí přidali a i proto, že jsme nebyli schopni déle podržet míč, jsme se ocitli pod permanentním tlakem. A když jsme po čtvrthodině nezachytili brejk do rozhozené obrany a osamocený útočník přeloboval vyběhnuvšího O.Kozlera, nevypadalo to úplně nejlépe. Klid nám mohl vrátit J.Šnajdr, bohužel jeho dvě velké šance gólman zneškodnil. Soupeř se dál hnal za vyrovnáním, ale naštěstí měl i díky terénu problémy s přesným zakončením a při centrech vládl před svou brankou náš gólman. A tak jsme své hubené vedení uhájili až do závěrečného hvizdu a konečně letos urvali 3 body.


Zpět ...

20. 4. 2013 - XVIII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Kozolupy     4 : 2  (2 : 2)

Kozler - Hurt - Beneš, Koura Obrazek, Lehner - Štrunc Obrazek (Melichar), V.Švamberg (J.Švamberg), Tupý (V.Fiala), Frank - Kožíšek (P.Fiala), Šnajdr ObrazekObrazek

Konečně doma! Našemu hřišti prodloužení jarní regenerace prospělo, což se bohužel nedá říci o pátečním a sobotním dešti. Na měkký trávník vyběhla vítězná sestava z minulého týdne a začátek se jí vyvedl ještě lépe než v Dolní Bělé. Už po minutě hry totiž prošla kolmice za obranu až k volnému L.Štruncovi, který chladnokrevně zamířil k tyči. Vedení nás povzbudilo, zaskočené hosty jsme přehrávali a kromě několika přetažených pasů, které vesměs kontroloval O.Kozler, jsme jim nic nedovolili. Po 20 minutách navíc Z.Kožíšek posadil ideální centr na hlavu J.Šnajdra a všechno vypadalo růžově. Bohužel od této chvíle soupeř přidal, najednou ovládl důrazem a přesnou kombinací střed hřiště a brzy jsme byli za svou pasivitu potrestáni. Nejprve jsme po našem rohu nezachytili rychlý kontr, po němž osamocený útočník nedal našemu gólmanovi šanci, a o několik minut později přišel nedůrazně odvrácený roh, dvakrát jsme nechali kozolupské střílet z vápna, až se míč odrazil k volnému hráči na penaltě a ten pohotově vyrovnal. A mohlo být i hůř, když znejistělý O.Kozler špatným odkopem nabídl hostům tutovku, kterou na poslední chvíli obětavě hasila naše obrana. Pak jsme horko-těžko řešili několik dalších závarů a zaplaťpánbůh za přestávku!

Do druhého poločasu jsme zpevnili střed pole, soupeř už neměl tolik prostoru a na rozbitém terénu začal boj o vedoucí branku. Více vzruchu bylo před kozolupskou brankou. Ve velké šanci sice nejprve nedokázal zakončit J.Koura, ale pak se nám podařila rychlá přímočará akce, J.Šnajdr byl u dlouhého pasu dříve než vyběhnuvší brankář a míč pak dovezl do prázdné branky. Hostům nezbývalo než hru otevřít, větší šanci si však nevypracovali. Naopak tyč zvonila po hlavičce V.Lehnera. Závěrečné minuty jsme si už pohlídali, navíc těsně před koncem přidal pojistku tečovanou střelou z vápna J.Koura.


Zpět ...

27. 4. 2013 - XIX. kolo

Viktoria Úlice - Olympie Kožlany     0 : 0  (0 : 0)


penalty 2 : 3

 

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg (Šimek), Lehner - Štrunc (Vališ), V.Švamberg, Koura, Frank - Kožíšek (V.Fiala), Šnajdr

Na hřišti posledního celku tabulky jsme chtěli pokračovat ve vítězné sérii. Bohužel rozšlapaný tvrdý mlat v kombinaci se silným větrem nevěstily nic dobrého. V první půli jsme se hodně prali s terénem, delší vedení míče nebo přízemní kombinace byly téměř nemožné, a když už jsme se dostali k zakončení, nikomu se nepodařilo trefit poskakující míč tak, aby to znamenalo větší nebezpečí. Lépe se s povrchem logicky vyrovnávali domácí a také se častěji dostávali do blízkosti naší branky, ale pozorný O.Kozler jim skórovat nedovolil. Postupně jsme hru zjednodušili, s větrem v zádech hrozili častěji, ale když brankář zneškodnil pohotový lob L.Franka i pokus J.Šnajdra z malého vápna, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas žádnou velkou změnu nepřinesl. Střídající hráči sice oživili naši ofenzívu, především Š.Šimek několikrát provětral úlickou obranu, ale žádnou z jeho nabídek spoluhráči nezužitkovali. Na druhé straně naše obrana také nebyla v rozehrávce bezchybná, několikrát pustila domácí do nebezpečné pozice, ale naštěstí se i soupeř v koncovce trápil. A tak byl závěrečný hvizd, který přišel o 3 minuty dříve (!!!), vysvobozením jak pro hráče, tak pro diváky. Při penaltovém rozstřelu jsme si pak spravili chuť, když jsme letos poprvé uspěli.


Zpět ...

1. 5. 2013 - XIV. kolo

Sokol Manětín - Olympie Kožlany     2 : 4  (0 : 1)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Štrunc (V.Fiala), Tupý (P.Fiala), Koura, Frank (V.Švamberg) - Šimek Obrazek, Šnajdr ObrazekObrazekObrazek

Manětínský pažit - to byl pro nás po sobotě balzám na fotbalovou duši. Také byl k vidění úplně jiný fotbal. Obě mužstva hrála kombinačně se snahou o rychlý přechod do útoku. Manětín byl lepší ve středu hřiště, odkud přicházely pasy na šikovné útočníky, naštěstí měla většinou navrch naše defenzíva a delší přihrávky pokryl O.Kozler, kterého nevyvedlo z míry ani pár nebezpečnějších střel. Naše protiakce začínaly naopak spíše na krajích hřiště, útočné duo pak zle provětrávalo domácí obranu, ale soupeře dlouho držel nad vodou svými efektními zákroky gólman. Ve vyložené šanci vychytal J.Šnajdra, L.Franka i L.Štrunce, nepustil ani podařenou střelu Š.Šimka z přímého kopu. Těsně před přestávkou ale přišel nadýchaný centr J.Koury na malé vápno, kde nejvýše vyskočil J.Šnajdr a hlavou nás poslal do vedení.

V úvodních minutách druhé půle jsme měli hru pod kontrolou a když brzy utekl obraně Š.Šimek a jeho bodlo skončilo pod břevnem, dýchalo se nám ještě lépe. Domácí začali hru trochu otevírat, čehož ale vzápětí využil z dalšího brejku J.Šnajdr. Soupeř se nevzdával, šance se však rodily stále spíše před jeho brankou. Když už to vypadalo, že se utkání bude jen dohrávat, propadl centr ze strany na naše malé vápno, kde manětínský hráč se štěstím poslal míč k tyči. A když pět minut před koncem nedosáhl O.Kozler na přesnou střelu z přímého kopu, bylo zaděláno na drama. Ovšem než se stačil soupeř nadechnout k závěrečnému tlaku, předvedl další parádu J.Šnajdr, když tvrdou střelou do šibenice pečetil naše vítězství.


Zpět ...

4. 5. 2013 - XX. kolo

Olympie Kožlany - FK Ledce     5 : 3  (2 : 0)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg Obrazek, Štrunc - V.Švamberg Obrazek, Tupý (V.Fiala), Koura, Frank (Melichar) - Šimek (P.Fiala), Šnajdr ObrazekObrazekObrazek

Ve třetím utkání během týdne jsme přivítali dosavadního remízového krále z Ledec (9 nerozhodných výsledků, z toho hned 5 na jaře). Naším cílem bylo pokračovat v bodovém přísunu a od začátku utkání jsme to potvrzovali. Naše ofenzíva hodně zaměstnávala relativně prostupnou hostující obranu, která sice dlouho odolávala, ale nakonec kapitulovala poté, co si nepohlídala náběh J.Šnajdra na centr J.Švamberga. Soupeř se také snažil o ofenzivní hru, takže bylo rušno i na naší polovině hřiště - především rychlý střední záložník nám dělal velké problémy. Ale když se po ideálním pasu za obranu podruhé prosadil J.Šnajdr a na druhé straně zachránil jistý gól obětavým skluzem J.Koura, ani nám nevadilo, že sporně odmávaný ofsajd zabránil našemu střelci dovršit ještě před přestávkou hattrick.

Ovšem brzy po začátku druhé půle přišla komplikace, když O.Kozler srazil zabíhajícího útočníka a Ledce z penalty snížily. Branka nás na několik minut zmrazila, ale pak vystřelil z 20 metrů J.Švamberg a míč se od břevna přes záda plachtícího brankáře dostal až do sítě - 3:1. Soupeř hru otevřel, ale průniky našich útočníků řešil fauly, po nichž sudí hned třikrát nařídil penaltu. Nejprve potrestal J.Šnajdr faul na Š.Šimka. Po dalším tvrdém zákroku na téhož hráče si postavil míč V.Fiala, ale přestřelil. To nás mohlo mrzet, protože po chvíli náš gólman podcenil střelu z vápna a hosté snížili, ale pak byl ve vápně faulován pro změnu J.Šnajdr a V.Švamberg se nemýlil. Ledce utkání nevypustily a nakonec se v samotném závěru, kdy jsme si počínali vzadu trochu chaoticky, dočkaly snížení na konečných 5:3.


Zpět ...

11. 5. 2013 - XXI. kolo

Baník Kamenný Újezd - Olympie Kožlany     2 : 5  (1 : 2)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Štrunc, V.Švamberg ObrazekObrazek, Koura, V.Fiala (P.Fiala) - Šnajdr ObrazekObrazekObrazek, Frank

Na hřišti předposledního mužstva tabulky nás přivítal déšť a ideální vlhký terén. Bohužel nám dlouho trvalo se s rychlou trávou srovnat. Míč nám uskakoval a utíkal a když se k tomu přidalo i nedůsledné napadání domácích hráčů, dostal se soupeř logicky do tlaku. Nedařilo se nám zachytávat křídelní akce a mohli jsme děkovat jen vychýlené mušce soupeře, že některou z mnoha příležitostí nevyužil. Nakonec se ale přecejen prosadil, a to po brejku a přesném pasu na volného hráče na hranici vápna. Inkasovaná branka nás naštěstí probudila a brzy přišlo vyrovnání. V.Švamberg se prodral od rohového praporku podél brankové čáry až na malé vápno a jeho pas našel před prázdnou brankou zapomenutého J.Šnajdra. A po pár minutách si oba role vyměnili - J.Šnajdr poslal V.Švamberga do brejku a ten se rovněž nemýlil. Ve zbytku poločasu byl k vidění otevřený fotbal s řadou šancí, ale branky se už diváci nedočkali.

Po přestávce jsme trochu přeskupili řady, zpevnili jsme střed pole a tím otupili hlavní zbraň Kameňáku. Ten sice často dlouho kombinoval vzadu, ale směrem dopředu neměl moc prostoru. A když hrubého nedorozumění obránce s brankářem ve vlastním vápně pohotově využil J.Šnajdr ke vstřelení třetí branky, museli domácí hru otevřít, čehož jsme využívali k rychlým kontrům. Soupeři se sice nejprve podařilo snížit, když nám nevyšel ofsajd-systém a osamocený hráč na malém vápně skóroval do prázdné branky, ale vzápětí J.Šnajdr završil i ve třetím zápase v řadě hattrick a pojistku přidal po brejku chytrým lobem přes gólmana V.Švamberg. Ve zbytku utkání jsme pak v poklidu udrželi historicky první zdejší vítězství.


Zpět ...

18. 5. 2013 - XXII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Plasy     2 : 0  (0 : 0)

Kupec - Hurt - Beneš, Herynk (Vopata), Lehner - Štrunc, V.Švamberg (P.Fiala), Koura, Frank - Šimek (V.Fiala), Šnajdr ObrazekObrazek

Díky několika absencím si v derby odbyli svou áčkařskou premiéru dorostenci L.Kupec a J.Herynk. Za příjemného počasí, ale na promočeném terénu se od začátku rozpoutal neúprosný boj. V úvodu jsme měli více ze hry, několikrát jsme se dostali na dostřel plaské branky, gólman však několika podařenými zákroky hosty podržel. Na druhé straně se naše defenzíva snažila usnadnit svému brankáři jeho debut a dlouho soupeři nic nedovolila, ale když přišlo zničehonic přečíslení, L.Kupec vytáhl proti osamocenému útočníkovi parádní zákrok, kterým zahájil své podařené vystoupení. S blížícím se poločasem šancí ubylo a do šaten šla obě mužstva za bezbrankového stavu.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, ale naší ofenzívě se postupně stále častěji dařilo pronikat plaským obranným valem, až nakonec potvrdil svou střeleckou fazónu z posledních zápasů J.Šnajdr, který si na malém vápně zpracoval přesný centr a prostřelil padajícího brankáře. Inkasovaná branka hosty probudila a najednou jsme se i přes výškovou převahu měli vzadu co ohánět. Plasští útočníci se postupně dostali do dvou nebo tří gólovek, ale náš brankář je svými zákroky přiváděl k šílenství. A když pak po chytře rozehraném přímém kopu Š.Šimka přidal nehlídaný J.Šnajdr druhou branku, mohli jsme se plně soustředit na hlídání příznivého výsledku. Plasy v závěrečném náporu zahrozily už jen nepříjemnou střelu do tyče, takže naše vítězná série pokračuje ...


Zpět ...

25. 5. 2013 - XXIII. kolo

Sázavan Bezvěrov - Olympie Kožlany     3 : 0  (2 : 0)

Kozler - Hurt - Beneš, J.Švamberg, Lehner - Štrunc, V.Švamberg, Koura, Frank - Vališ (Tupý), Šnajdr

V Bezvěrově nás už tradičně čekalo nepříjemné počasí a nepříjemný soupeř. V úvodu utkání byli domácí přesnější, důraznější a častěji se dostávali k ohrožení naší branky. Nejnebezpečnější střela naštěstí roztřásla jen břevno. Pak jsme se osmělili i my, ale L.Štrunc a L.Frank ve svých velkých šancích neuspěli. A tak se nakonec prosadil soupeř svou silnou zbraní, když během několika minut skóroval dvakrát z přímého kopu. Z tohoto úderu jsme se snažili rychle oklepat, ale do přestávky jsme se do větší šance nedostali. Naopak na druhé straně se rychlí bezvěrovští útočníci několikrát dostali za naši obranu, skóre se ale nepohnulo.

Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem lépe. Dařila se kombinace, vytvořili jsme si optickou převahu, ale přes domácí obranu jsme se prokousávali těžko. Přesto přišlo několik příležitostí, bohužel většina střel končila na tělech blokujících obránců nebo mimo branku. Soupeř v této fázi utkání spoléhal hlavně na dlouhé nákopy, ale hlavně hru kouskoval a při sebemenší příležitosti okatě zdržoval, čímž nás úspěšně vyváděl z tempa. A když se navíc zničehonic dostal k penaltě po ruce M.Beneše, vypadalo to s námi špatně. O.Kozler nám úspěšným zákrokem sice uchoval naději, ale s přibývajícími minutami jsme pomalu rezignovali. Bezvěrov si vítězství zkušeně kontroloval, navíc v samotném závěru ještě z ojedinělé akce šťastným gólem téměř z nulového úhlu své vítězství zpečetil.


Zpět ...

8. 6. 2013 - XXV. kolo

Baník Líně - Olympie Kožlany     1 : 5  (0 : 2)

Kozler - Hurt - Beneš (Vopata), J.Švamberg (Herynk), Lehner - V.Švamberg Obrazek, Tupý (Štrunc), Koura ObrazekObrazek (P.Fiala), Frank - Šimek Obrazek (V.Fiala), Šnajdr Obrazek

Po dvoutýdenní přestávce způsobené odložením domácího utkání s Kaznějovem kvůli potokem zatopené části hřiště jsme nastoupili na malé náhradní hřiště v Líních. Dalo se tedy čekat důrazné utkání plné soubojů a v úvodu utkání se také soupeř hned uvedl několika ostrými zákroky. Brzy ale brzy přišla ta nejlepší odpověď, když centr Š.Šimka prošel až na volného J.Kouru, který zblízka nekompromisně zavěsil. Domácí se snažili využívat náběhů rychlých mladíků v útoku, ale větší šanci si nevypracovali. Naopak jejich aktivitu otupilo brzké vyloučení, když obránce zezadu srazil unikajícího Š.Šimka. Následný přímý kop J.Šnajdra ještě skončil na tyči, ale po chvíli se za vápnem opřel do míče opět J.Koura a bylo to 2:0. V dalším průběhu jsme ovládli střed hřiště, obrana díky výškové převaze v pohodě odvracela dlouhé nákopy a jen vychýlená muška nám zabránila skóre do přestávky navýšit.

Druhá půle se už odehrávala plně v naší režii. Když totiž J.Šnajdr po chybě soupeře v rozehrávce skóroval do prázdné branky potřetí, někteří domácí rezignovali a často nás pouštěli do dalších šancí. Počtvrté se po rychlé kombinaci ze středu pole prosadil volný Š.Šimek, pak se několik střel zastavilo o těla obránců, některé létaly mimo, až přišel samostatný únik V.Švamberga, po jehož chytrém lobu se síť vlnila popáté. Postupně se na hřiště dostala celá naše lavička, takže to v kombinaci občas skřípalo, ale i tak jsme mohli přidat další góly, bohužel už jsme často zbytečně vymýšleli. Nakonec se tak alespoň z čestného úspěchu radovali domácí, když proměnili přísně nařízenou penaltu.


Zpět ...

13. 6. 2013 - XXIV. kolo

Olympie Kožlany - Bohemia Kaznějov     0 : 1  (0 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, Lehner - Štrunc (V.Fiala), V.Švamberg, Tupý, Frank - Šimek (Herynk), Šnajdr

Ke čtvrteční dohrávce kaznějovští přijeli s vědomím, že jen vítězství udrží jejich šanci na baráž o postup do I.B třídy. Podle toho také do utkání vletěli, důrazem a lepším pohybem si vypracovali optickou převahu, ale do větších šancí se nedostali. Postupně se osmělili i naši útočníci, několikrát se jim podařilo způsobit hostující obraně problémy, ale J.Šnajdr v největší šanci ztroskotal na brankáři a následná dorážka L.Štrunce se otřela o tyč. S blížící se přestávkou se ale zase blýskalo více před naší brankou. Soupeř zahrával řadu standardek, které jsou jeho velkou zbraní, a některé jsme ustáli jen s velkým štěstím - dvakrát dokonce duněla tyč, jednou míč vykopával z prázdné branky J.Koura. Ani naše občasné výpady úspěch nepřinesly, takže se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce pokračoval nesmlouvavý boj o každý metr. Kaznějov nepolevoval ve svém úsilí, neúnavným napadáním nás nutil k nepřesnostem a na hřišti se také čím dál více jiskřilo. Přesto se nám občas rychlou přízemní kombinací podařilo dostat se do blízkosti soupeřovy branky, gólman byl však bezchybný. A když si na něm v největší naší šanci vylámal zuby i L.Tupý, podařilo se hostům zúročit svůj tlak ve vedoucí branku. Po odvráceném centru přišla nepodařená střela z vápna, po níž se míč několika odrazy dostal na malém vápně k volnému útočníkovi, který prostřelil O.Kozlera. Ve zbývajícím čase jsme vrhli všechny síly do útoku, skoro nepustili soupeře z vlastní poloviny, zkušená obrana nám toho ale už moc nedovolila a v koncovce si cenné vítězství pohlídala.


Zpět ...

15. 6. 2013 - XXVI. kolo

Olympie Kožlany - TJ Nečtiny     1 : 2  (1 : 2)

Kupec - Hurt - Vopata (Vališ), Herynk, Lehner - V.Švamberg, Tupý, Šimek (Koura), Frank (V.Fiala) - Kozler Obrazek, P.Fiala (Šnajdr)

V posledním utkání sezóny, v němž už šlo "jen" o konečné třetí místo, dostali v základní sestavě příležitost hráči, kteří toho během roku tolik nenahráli. Přesto se naše mužstvo prezentovalo sympatickým výkonem, po úvodním oťukávání bylo postupně hostům více než vyrovnaným soupeřem a vypracovalo si i několik šancí (hlavně střela P.Fialy z 10 metrů volala po gólu). V obraně to ale občas skřípalo, šikovní nečtinští útočníci nás zle proháněli, až přišel velký závar zakončený břevnem, nejistým zákrokem L.Kupce a nakonec faulem L.Tupého. Ovšem náš gólman své zaváhání napravil a penaltu zneškodnil! Po několika minutách se navíc pohotovou dorážkou prosadil na druhé straně O.Kozler a situace vypadala hodně nadějně. Bohužel soupeř ještě do přestávky skóre otočil. Nejprve se jeden z útočníků prosadil po individuálním průniku přes dva obránce a brzy na to potrestaly Nečtiny nejisté vyběhnutí L.Kupce.

Po přestávce do hry postupně naskočili zkušení hráči s cílem výsledek znovu zvrátit na naši stranu. Najednou nás bylo plné hřiště, hlavně J.Šnajdr předváděl své typické průniky, ale ani jednu ze svých minimálně tří tutovek nedokázal proměnit. Hosté se s přibývajícími minutami stále více zaměřovali na uhájení svého vedení, naopak my jsme hru stále více otevírali, náš tlak sílil, ale branka jako by byla zakletá. A když se vyrovnat nepodařilo ani O.Kozlerovi, který po ideální nabídce od J.Šnajdra místo střely do odkryté branky zahrál nešťastně rukou, zůstali jsme i tentokrát doma bez bodu.


Zpět ...